Nagyszerűen kezdte a mérkőzést az SKC: az első percben Szamoránsky vette be a győriek kapuját, majd Erdősi következett, Bogdanovics nagy gólja után pedig már 3-1 állt a táblán. A somogyiak nagy kedvvel vetették bele magukat a küzdelembe. Nem nyomta őket az esélyesség terhe: védekezésben és támadásban is jól teljesítettek a találkozó első részében.

A Győr nehezen kapta el a fonalat, és csak a 10. percben, Szepesi lövése után vette át a vezetést. Ezután a norvég Löke duplája következett, majd időt kért Golovin edző. Használt a fejmosás: a fiatal Lukács kétszer is a kapuba talált, aztán Bogdanovics egyenlített. Az első félidő hajrájában négy góllal is ellépett az ETO, harminc percnyi játék után pedig 12-15 volt az eredmény.

Siófok kézi


Löke és Erdősi két-két góljával indult a második játékrész, majd a győriek lassan, de biztosan elhúztak jól küzdő ellenfelüktől. A tízgólos különbség a 46. percben alakult ki, és ezután már csak az volt a kérdés, hogy meg tudja-e fékezni a győri rohamokat az SKC. Az utolsó találatot Kovacsics könyvelhette el, a magyar bajnoki címvédő végül 35:23 arányban bizonyult jobbnak a jó hangulatú, sportszerű mérkőzésen.

A siófokiak szerdán Veszprémben lépnek pályára, szombaton 18 órától pedig a Békéscsabát fogadják. A győriek viszont a magyar bajnoki mérkőzések mellett már a nemzetközi küzdelmekre is hangolnak.

Címkék: Galerius, Győr, mérkőzés, kézilabda, női, bajnokság, Siófok, sport