Frissebben és pontosabban kezdték a mérkőzést a BL-selejtezőre készülő érdiek, a fekete mezes hazaiak a negyedik percben szerezték első góljukat. Ezután 3-4-ig zárkózott az SKC, az irányítást azonban nem sikerült átvenni. A félidő derekán érdi gólok követték egymást, amivel megnyugtató előnyre tett szert a vendéggárda. Mindkét kapus jól teljesített, de az Érd előrébb járt a szerzett találatokat tekintve. Az első harminc perc után 8-12 állt a táblán.

A térfélcserét követően tovább javult a siófokiak védekezése, a 36. percben 10-13 volt az állás. Ennél közelebb viszont nem sikerült kerülni az érdiekhez: az SKC tizenegy percig nem talált be a kapuba, az ellenfél pedig ismét elhúzott. Klivinyiék már 12 góllal is vezettek, a végén a Balaton-partiaknak sikerült faragniuk a hátrányon. Csapatunk legeredményesebb játékosa Léránt volt, aki 4 találatig jutott.

- Teljesen mindegy, mekkora arányú a győzelem, a két pontért jöttünk, és ezt teljesítettük. Jól védekeztünk, a kapusunk is jól dolgozott. azt gondolom, a Siófok nagyon jüó csapat, és sok meglepetést fog még okozni - mondta az ÉTV-Érdi VSE vezetőedzője, Szabó Edina.

- Jó csapattól kaptunk 25 gólt, de csak 17-et lőttünk. Az első mérkőzésen pont fordítva volt, most a védekezésen tudtunk javítani, de óriási visszaesés következett be a támadásban. Ez volt az oka a csúfos verségnek. van ilyen. A második mérkőzést evszítjük el, hogy szégyenfolt, hazai pályán, sok-sok néző előtt. A sport oylan, hogy a következő fordulóban lehet javítani - mondta a Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője, Golovin Vlagyimir.

A folytatás sem tűnik könnyűnek a siófokiak számára: szombaton a Bajnokok Ligája-győztes Győr vendégeskedik Somogyban, ezt követően Veszprémben lép pályára a társaság.

Címkék: rajt, kézi, labda, skc, siófok, sport