Jutában rendezték a megyei másodosztályú bajnokság 3. fordulójának legjobban várt rangadóját. A Déli csoportban szereplő házigazdák a Somogysárd együttesét fogadták. Ez a találkozó a helyi és a vendég szurkolók körében is az év egyik legfontosabb mérkőzésének számít.

- Egy Juta-Somogysárd minden osztályban rangadó, legyen az megye egy, megye kettő, akár lejjebb van a két csapat, mindenképpen rangadó, úgy is éljük meg. Voltak távozók is, gondolok itt a Neubauer Attilára, aki külföldre ment dolgozni, ő egy nagy érvágás nekünk, viszont Pammer Istvánnal biztos vagyok benne, hogy tudtuk helyettesíteni - mondta a Juta SE játékos-edzője, Tóth Norbert.

- Ezt én is osztom, én is így gondolom, beszéltük az öltözőben, hogy az egyik legnehezebb - nem a legnehezebb - idegenbeli meccsünk lesz. Így is készültünk rá. Tavaly nagyon megégtünk itt, ez a pálya nem fekszik nekünk, kicsi a pálya, futóembereink ezt a területet nem tudják kihasználni. Bízom benne, hogy ma sikerül - mondta a Somogysárd KSK edzője, Vancsura Gábor.

Pammer István már a negyedik percben ízelítőt adott tudásából. Az ő találatát követően vezetett 1-0-ra a jutai csapat. A vendégek hamar válaszolhattak a bekapott gólra, Varga Ervin játékvezető ugyanis kezezés miatt tizenegyest ítélt a javukra.

A rangadó a folytatásban is őszinte, nyílt küzdelmet, és az osztály színvonalához képest jóval magasabb tempót hozott. A jutai védelemben Szabó Miklós intelligens játéka kiemelkedett a mezőnyből, a félidő vége előtt azonban mégis a vendégek szereztek vezetést.

A második játékrész hajrájáig úgy tűnt, hogy a Somogysárd elviszi a három pontot Jutából, a 82. percben azonban Pammer ismét betalált, a 90.-ben pedig Balogh Flórián a győztes gólt is megszerezte a hazaiaknak. A jutai együttes mellett listavezető Segesd és a Barcs gárdája áll már csak pontveszteség nélkül a bajnokságban. A három meccs alatt 22 gólt termelő sárdiak visszacsúsztak a harmadik helyre a tabellán.

Címkék: megye, játék, foci, labdarúgás, somogy, sport