Az Európa-bajnoki ezüstérmes spanyol Nuria Benzal szerezte a találkozó első gólját, és a folytatásban is a házigazda akarata érvényesült a pályán. A formálódó együttesek évadnyitó rangadóján az első félidő derekán már hat góllal vezetett a Fehérvár, a szünetre pedig nyolc gólos előnyre tett szert. A térfélcsere után mindent megpróbáltak a somogyiak, hogy ellenfelük nyomába eredjenek, de már nem tudták ledolgozni a nagy hátrányt. A házigazda végül 35-30-as győzelmet aratott. A Balaton-partiak legeredményesebb játékosa a 8 gólig jutó Dajka Bettina volt.

- Az első félidő nem úgy sikerült, ahogy terveztük. Védekezésben könnyű helyzetbe hoztuk a Fehérvárt. A szünet után összeszedtük a védekezésnünket, a 30 dobott gól idegenben nem rossz, ezzel meccset lehetne nyerni - árolta el Siófok KC-Galerius Fürdő vezetőedzője, Golovin Vlagyimir.

- Nagyon jó támadójátékot produkáltunk végig. A védkezésünk az első félidőben volt jó, de ezen még van mit javítanunk. Örülök a győzelemnek - árulta el a Fehérvár KC vezetőedzője, Pal Oldrup Jensen.

A siófokiak két nehéz hazai mérkőzéssel folytatják szereplésüket: szombaton az Érd, egy héttel később pedig a Bajnokok Ligája-győztes Győr vendégszerepel a Balaton partján.

Címkék: andi, farkas, skc, sport, somogy, siófok