A rangos viadalon csak a világ legjobbjai vehetnek részt, és a somogyi sportember akár még ebben a mezőnyben is meglepetést okozhat.

Bozsó Zoltán elsőként a célban. Mindez már nem újdonság a triatlonsport barátainak: a kaposvári sportember az elmúlt években a hazai és a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő eredményeket ért el. A tapasztalt versenyző tavaly nyáron, szenior korú sportolóként nyerte meg a hosszú távú triatlon magyar bajnokságot, az idén pedig újabb nagy dolgot vitt véghez. Egy ausztriai viadalon elért második helyezéssel kijutott a szeptemberi féltávú világbajnokságra

- Teljesen ismeretlen a mezőny. A pályához interneten lehet hozzáférni, ott fog kiderülni, ki mennyíire bírja a versennyel járó stresszt. Az biztos, hogy minden kvalifikációs verseny első három helyezettje lehet csak itt, a mezőny biztosan erős lesz - Bozsó Zoltán MG Produkt Kaposvári AC.

A világbajnokságot Las Vegas-ban rendezik vasárnap, és Bozsó már a helyszínen készül élete eddigi legnagyobb erőpróbájára. Ha minden jól alakul, a Kaposvári AC sportolója akár a dobogóra is odaérhet korosztályában. A versenyen egyébként 50 ország 1800 triatlonistája próbál szerencsét.

Címkék: iron, bozsó, amerika, man, zoltán, sport