harmath zsófia


Oláh János tanítványai  augusztus elsején álltak munkába, és azóta napi két edzéssel készültek az új évadra. A lányok már nagyon várták, hogy mérkőzéseket is játszhassanak, és erre kiváló alkalom volt a fővárosban megrendezett Szalayné Sebők Éva emléktorna. A Diamant három budapesti együttes társaságában mérhette fel, hol tart a munkában.

Csapatunk az elődöntőben az elmúlt szezon negyedik helyezettjével, a TF gárdájával találkozott, és remek összecsapáson, nagy csatában győzött 3:1 arányban. A másik ágon az MTK-BSE megverte a házigazda Palotát, és a két nyertes szállhatott harcba az aranyéremért. A kaposváriak ezúttal is kiválóan küzdöttek, hittek a sikerben, és végül 3: 1 arányban jobbnak bizonyultak. Ez utóbbi találkozón már nem lépett pályára a Diamant csapatkapitánya, Rák Rebeka, aki vállsérüléssel bajlódik.

- Gratulálok a lányoknak, mindenki hajtott végig, és sokat dolgozott ezért a tornagyőzelemért – kezdte értékelését Oláh János, aki a nyáron vette át az együttes irányítását. - Az elődöntő sikeres megvívása után a fináléban már fáradtabbak voltunk, de lelkileg erősek, és a csapat tagjai jól együtt voltak, egymásért is játszottak. Külön öröm, hogy az ellenfelek szimpatikus csapatként könyveltek el bennünket, nekünk pedig egy kiváló erőfelmérő volt ez a két mérkőzés egy héttel a bajnoki rajt előtt.”

Érdekesség, hogy az NB I-es pontvadászat első fordulójában éppen a most legyőzött MTK-BSE lesz a Diamant ellenfele szeptember 7-én, szombaton délután. Egy  újabb 3-1-es győzelemmel alighanem már most kiegyeznénk...

Szalayné Sebők Éva emléktorna, Budapest.

Elődöntő:

1.  MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – Aluprof-TF Budapest 3-1 (21, -17, 15, 23)
Diamant: Tobak, Rák, Harmath, Szívós I., Pintér Zs., Stirt. Csere: Csitári (libero), Ihász, Duduka. Vezetőedző: Oláh János.

A döntőben:

1.MCM-Diamant Kaposvári Egyetem – MTK-Budapest SE 3-1  (18, -17, 23, 25)
Diamant: Tobak, Duduka, Harmath, Szívós I., Pintér Zs., Stirt. Csere: Csitári és Fáth (libero), Ihász, Horváth K. Vezetőedző: Oláh János.

Címkék: csapat, nb1, diamant, kaposvár, röplabda, sport