siófok

Nehéz időszakot zártak a napokban a siófoki kézilabdás lányok. Az új vezetőedző, Golovin Vlagyimir napi két edzéssel és számos erős mérkőzéssel készítette fel a csapatot az új évadra. Az együttesben új arcok is feltűntek: a somogyiak a Fradiból és Kioskunhalasról erősítettek az előttünk álló szezonra.

- A fél csapattal dolgoztam már együtt. A Fradi másodedzőjeként, illetve Drávaival és Szamoránskíyval együtt voltunk Kiskunhalason. Ők már ismerik azt a munkát, amit próbálunk megcsinálni. Nem lesz egyszerű, de semmi sem egyszerű - Golovin Vlagyimir vezetőedző, Siófok KC-Galerius Fürdő.

A nyár egyik nagy fogása az egyik legtehetségesebb magyar fiatal, Lukács Viktória volt, aki a közelmúltban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett a junior válogatott tagjaként.

- Felajánlották, hogy kölcsönbe jöhetek Siófokra. Nekem nagy lehetőség, hogy egy NB I-es felnőtt csapatban szerepelhetek, akár kezdő is lehetek, de ehhez még teljesíteni kell. Remélem, ott lehetek és fejlődhetek a többiek között. Nagyon nehéz, egyedül lakni, új iskola, érettságiu. Még csak a fiataokat ismerem, de remélem, mindenki aranyosan fogad majd - Lukács Viktória Siófok KC-Galerius Fürdő.

Szamoránsky (szamoránszki) Anikó új csapatában is szeretne a mezőny első felében végezni.

- Mindenképpen kemény, szoros mecscekre számítok, az első hatban ott kell, hogy legyünk. Ha játéklehetősléget kapok, a legjobb tudásunk szerint szeretnék játszani, és minél többet segíteni a csapatnak - Szamoránsky Anikó Siófok KC-Galerius Fürdő.

A lányok a Győr és a Fradi ellen is pályára léptek a nyáron és abban bíznak, hogy az elvégzett munka gyümölcse hamarosan beérik.

- A jobb helíyezések a szerencsén is múlnak. ha valaki akar, az sokra lehet képes. Sok hasonló képességű csapat van, nüanszokon múlhat a helyezés a bajnokság végén - tette hozzá a vezetőedző.

A Siófok az idei 10. helyről mindenképpen előrébb kerülne, és a lányok az első lépést szombaton tehetik meg a siker felé. Az együttes szombaton 18 órakor a Fehérvár KC otthonában kezdi meg szereplését, ezt követi az Érd és a Bajnokok Ligája-győztes Győr elleni hazai találkozó.

Címkék: galerius, siófok, fürdő, nb1, sport