A fiúk hazai környezetben tréningeznek majd, és több nemzetközi felkészülési tornán is pályára lépnek. A tavalyi együttesből Gergye Roland és Kovács Zoltán távozott, az érkezők listáján pedig Németh Ferenc, Bokor Gábor  és Csányi Dániel szerepel.

A városi sportcsarnok tanácstermében gyülekeztek a régiek és az újak - megkezdte a felkészülést a következő évadra a Fino bajnokcsapata.

- Minden évben nehéz kezdeni, az első két hónap mindig nehezebb, nagyobb az igénybevétele a szervezetnek. Várom, hogy megmozgassuk magunkat, de már szívesen túllennék rajta. A nyár jól telt, dolgoztam a családi vállalkozásban, mellette most négy napra sikerült elszabadulni egy esküvőre a határszélre, és leruccantunk a horvát tengerpartra - mondta Geiger András csapatkapitány.

Az idei csapat tagjai közül Gergye Roland és Kovács Zoltán is Németországba igazolt. Lesznyik Károlytól és Posztós Bendegúztól ugyancsak elköszönt a klubvezetés, ifjabb Laszczik Iván további sorsa pedig még kérdéses.

- Nagyon nagy érvágás Gergye és Kovács távozása, megpróbáltuk őket pótolni, majd kiderül, hogy sikerül. Remélem, ütőképes csapatunk lesz, eljutunk a döntőig, és megvédjük az elsőségünket mind a bajnokságban, mind a kupában - tette Geiger András.

Régi ismerős Németh Ferenc, aki két év légióskodás után tért vissza. Az új arcok egyike a 25 esztendős Bokor Gábor, aki Kovács Zoltánt szeretné pótolni a center poszton.

- Kecskeméti születésű és kecskeméti nevelésű játékos vagyok. Játszottam Dunaújvárosban, szegeden és újra Kecskeméten, tavaly pedig romániőban légióskodtam. Elég motivált vagyok, nekem új lesz a MEVZA-liga, szeretnék helytállni a nemzetközi porondon, illetve a bajnoki és a kupa címeket továbbvinni - mondta Bokor Gábor.

A 21 éves Csányi Dániel két bajnoki és kupa ezüstérem után érkezik Kecskemétről Kaposvárra.

- Nagyon szeretnék végre bajnokságot nyerni, a Kecskeméttel eddig sajnos nem sikerült. Azért igazoltam Kaposvárra, hogy ez megvalósulhasson. Az alapozás számomra mindig horrorisztikus, de ha belelendülünk, már biztosan nem lesz semmi baj. Biztos, hogy kemény lesz, de már várom - mondta a fiatal játékos.

Az első edzésre sem kellett sokat várni: Demeter György és Zarka Péter már szerdán este a küzdőtérre vezényelte a fiúkat. A Fino játékosai egyelőre még nem kapkodnak: a 7 csapatos Közép-európai Liga küzdelmei csak október közepén kezdődnek, az első hazai mérkőzést október 25-én vívják a szlovák Humenné ellen. A Challenge  Kupa első körében az osztrák pontvadászat ötödik helyezettje, az Union Graz  lesz az ellenfél novemberben. A bajnokcsapat napi két edzéssel hangol az új évadra, az első felkészülési torna szeptember 13-án és 14-én lesz Nyitrán. A vezetés ezután még két tornát tervez, és az egyiknek Kaposvár ad majd otthont.

Címkék: idei, férfi, döntő, Fino, csapat, röplabda, sport