- Nagy kihívás és meg kell vele birkózni.

Így összegezte a helyzetét a Bene akadémia U21-es csapatának új edzője, Miovez Zoltán. A korábbi kétszeres magyar bajnok futballista Palaczky Jánost váltotta a felkészülés hajrájában, az elmúlt hétvégén pedig már tétmérkőzésen irányította együttesét.  A fehér mezes kaposváriak a paksiakat fogadták a Cseri úton, és az 57. percben szerezték meg a vezetést a horvát Dominik Luka góljával. A vendégek a 80. percben egyenlítettek, így 1-1-es döntetlennel ért véget a szezonnyitó.

- Úgy gondolom, ezen a mérkőzésen eléggé erőteljes játékot mutatunk be, ez helyzetekben mutatkozott be, gólokban nem. Én úgy érzem, ebben a helyzetben, a zaklatottságban történt edzőcserét figyelembe véve, hogy a csapat magához képest nagypn jól futballozott. A helyzeteket sajnálom, amik nagyok voltak, és nem tudtuk begyűjteni a három pontot -  Miovecz Zoltán edző, Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U21.

Az új évadban az U19-es bajnokság helyett U21-es pontvadászatot írt ki a szövetség, így minden bizonnyal magasabb lesz a szuínvonal és keményebbek lesznek a párharcok.

- Szeretnénk minél előbb jó csapatot csinálni. Sok a fiatal, visszajátszók is vannak, Jól sikerült a felkészülés, jó meccset játszottunk a Pakssal.  Szerintem reális eredmény volt, helyzetek voltak, 1-1 jó nekünk első meccsnek - Horváth Árpád Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia Kaposvár U21

A kaposváriak szeretnének a középmezőnyben zárni, hazai környezetben pedig szorgos pontgyűjtésbe kezdenének a folytatásban.

Címkék: kaposvári, nb1, magyar, rákóczi, bajnokság, sport