A fővárosi tornán lányaink először a házigazda FTC-Rail Cargo Hungária ellen léptek pályára, és 35:31 arányban maradtak alul. A Larvik HK elleni összecsapás negyvenöt percig szoros volt, de végül 40:33 arányban a norvég gárda nyert.

A Fradi ellen végig jól tartotta magát együttesünk. Az első félidő után két góllal, 17-15-re vezetett a hazai együttes, a végén pedig négy gól volt a különbség a két csapat között. A világhírű Larviktól sem ijedtek meg a cápalányok, és kellemes meglepetésre a 47. percben még 27-27 volt az állás. A hajrát jobban bírta a norvég társulat, így végül hét góllal jobbnak bizonyult.

- Mindkét mérkőzésen jól küzdöttek a lányok – kezdte értékelését Golovin Vlagyimir vezetőedző. - Látszott, hogy nagyon akartunk, pedig több játékosom is betegséggel bajlódik. Sajnos a végjáték nem a miénk volt, ezen mindenképpen javítani szeretnénk. Örülök neki, hogy a Larvikkal negyvenöt percig partiban voltunk. Vasárnap az orosz Rosztov lesz az ellenfelünk, és megpróbálunk nyerni. Ha odafigyelünk, azt hiszem, lesz is rá esélyünk. Bízom a csapatban.

Elek Gyula Nemzetközi Kézilabda Kupa, Budapest, 1. nap

FTC-Rail Cargo Hungária – Siófok KC-Galerius Fürdő 35-31 (17-15)

A siófoki gólszerzők: Bogdanovic 7, Léránt 5, Szalai 3, Erdősi 3, Dajka 3, Varga N. 3, Szamoránsky 2, Schneider 1, Szabdfi 1, Polics 1, Termány 1, Lukács 1.

Larvik HK – Siófok KC-Galerius Fürdő 40-33
(20-16)

A siófoki gólszerzők: Erdősi 7, Léránt 6, Bogdanovic 5, Lukács 4, Deáki 3, Szamoránsky 2, Dajka 2, Varga N. 2, Szabadfi 1, Szalai 1.


Címkék: Galerius, edz, női, kézilabda, kupa, bajnokság, Siófok, sport