Nem szakadt meg az elmúlt évek szép hagyománya: eredményesen szerepeltek a Lovas Akadémia SC Kaposvár fiatal lovastornászai a szezon legfontosabb versenyein. A 17 éves Bence Balázs Ausztriában 5., Budapesten pedig első lett, és már készül az augusztusi Európa-bajnokságra, ahol egy holland lóval próbál szerencsét.  

- Elég bekerülni a nemzetközi élmezőnybe. Más bírók vannak, nagyobbak az elvárások, ezzel a lóval talán lesz több siekr, Reménykedünk egy első ötbe bekerülésben. Az EB-n egyéniben indulok, ott van egy szabadon választott gyakorlat és egy kötelező gyakorlat. Kötelezőben mindenkinek ugyanazt kell teljesíteni. a free style gyakorlat alapján juthatunk be a döntőbe, és ha bejutunk, ugyanezt kell teljesíteni még egyszer - Bence Balázs Lovas Akadémia SC Kaposvár.

A 14 éves esztendős Tóth Ákos ugyancsak jó formában várja az augusztusi kontinens-vetélkedőt.

- Jól alakultak a versenyek. Stadt Paurában 10. helyet értem el, Budapesten ötödik lettem. A magyarországi versenyen pedig második lettem - Tóth Ákos Lovas Akadémia SC Kaposvár.

- Azt kell, hogy mondjam, hogy a lovon múlik a legtöbb. Balázsnak egy holland lovat bérelünk, mindent feltettünk egy lapra, és reméljük, Balázsnak sikerül egy dobogó közeli helyezés. Ákos magyar lóval megy, és reméljük, ő is a döntőbe tud jutni - Villányi Krisztina edző, Lovas Akadémia SC Kaposvár.

A kaposváriakat az is motiválja, hogy a jövő nyáron hazai környezetben szerepelhetnek amjd a junior EB-n.

- Mi már régóta szertünk volna EB-t rendezni, végre sikerült megkapni. Balázs utolsó éve lesz a juniorban, ott összpontosulhat az eddigi munkánk. Két fiúval még ott tudunk lenni, egy csapatot is szeretnénk kiállítani, hogy mennyire sikerül, ez még a jövő kérdése - tette hozzá Villányi Krisztina.

A kaposvári lovastornászok mindenek előtt azonban az idei Európa-bajnoskágon szeretnének jól teljesíteni.

Címkék: pannon, lovas, akadémia, verseny, kaposvár, sport