A házigazda MG Produkt Kaposvár versenyzői otthonosan mozogtak a Deseda-tó környékén: egy első és egy harmadik helyezést is elkönyvelhettek.

Négy rajtot is láthattak a sportbarátok a Kaposvár melletti Deseda-tónál megrendezett triatlon elit és amatőr váltó országos bajnokságon. Az újoncoktól a legjobbakig csaknem 70, háromfős csapat nevezett a küzdelemre.

- Kicsit több versenyző jött el, mint amire számítottunk, nagyon örülünk neki. Egészen Tiszaújvárostól Bajáig jöttek, még a depót is át kellett alakítanunk, annyian vannak - mondta a főrendező, Varga Szabolcs.

A felnőttekre 400 méter úszás, 8 kilométer kerékpározás és 2 kilométer futás várt a nehéz pályán. A távokat a csapat mindhárom versenyzője teljesítette egymás után. A férfiak mezőnyében a tiszaújvárosiak szerezték meg az elit magyar bajnoki címet.

- Úgy kellett úsznunk, hogy kicsit beleszámoljuk ezt a sodrást, a bringapálya elég dombos volt. Úgy gondoltam, nem lesz ilyen kemény, de az első fordítóig emelkedett, visszafelé lejtett, de visszafelé már a szembe szél fújt nagyon, ami megnehezítette a dolgunkat. Ott sem volt esély nagyon pihenni. A futás az jó volt - mondta Balogh Bence.

A TVK-Mali hölgy versenyzői sem akartak lemaradni az urak mögött, és végül ők is aranyéremmel zárták a váltó bajnokságot. Az MG Produkt Kaposvári AC csapata, Lábodi Laura, Fentős Adrienn, Forró Zsófia összeállításban a harmadik helyen ért célba.

- Nekem nagyon rövid ez a táv, egy olimpiai táv is rövid az Ironmanhez képest. Ez meg angyon rövid volt. kevés idő volt bemelegedni. az elejéna  fiúkkal indultunk, zavaró volt, nehezen jutottam el az első bójákig, onnan kezdve ment - mondta Lábodi Laura.

Lábodi Laura az idei szezonban is nagyszerű formát mutat, legutóbb Szombathelyen nyert nagy versenyt.

- Az volt a fő célom, hogy nyerjek az amatőr ob-n, ez sikerült. Több jó verseny is volt, St. Pöltenben a célba érés volt a cél, mert extrém körülmények voltak, nyertem egy duatlonn ob-t Káptalantótiban, és szeretnék majd Fadd-Domboriban, sprint távon is jó eredményt elérni. Egyelőre ezek a célok - mondta a sportoló.

A kaposváriak szenior váltója Bozsó Zoltán, Hanyecz Imre, Siska Sándor összeálíltásban aranyérmet szerzett. Az utánpótlás leányok mezőnyében a Balaton-partiak remekeltek: a Csák Panna, Csák Virág, Sófalvi Renáta összetételű Balatoni TTSE az első, a bogláriak együttese pedig a harmadik helyet érdemelte ki.

Címkék: produkt, triatlon, kaposvári, kaposvár, sport