A szervezők kedd délelőtt tájékoztatták a sajtót a helyszínen az elmúlt hetek eseményeiről és a torna előkészületeiről. A Fino bajnok és kupagyőztes röplabdázóinak csapatkapitánya, Geiger András alaposan kivette a részét a munkából.

„Elég helyigényes ez a pálya: 32 méter hosszú helyet kellett keresnünk, és a terep lejtése miatt úgy alakult, hogy az alsó szintet meg kellett emelnünk, vagyis némileg át kellett rendeznünk a Virágfürdő területét. Negyven centi mély lett a homok, ami a nemzetközi mezőnynek is megfelelő lenne. Nagyon jó homokot találtunk Drávaszabolcson: jó benne játszani, abszolút kielégíti az igényeket. Összesen egyébként 500 tonna homok került a pályába” – avatott be a részletekbe Geiger András.

A két új pályát – az 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft. hathatós támogatásával - meghívásos torna keretén belül avatják majd fel augusztus első hétvégéjén. Augusztus 3-án, szombaton 9 órától az amatőröket várják, másnap pedig a profik következnek 8-8 női és férfi párossal. A RÖAK-Virágfürdő Kupáért kiírt hagyományteremtő viadalon a tervek szerint pályára lépnek a Fino és a Diamant NB I-es röplabdázói is. Érdekesség, hogy az amatőr verseny legjobbjai is kipróbálhatják majd magukat a profik között. A szervezők csak előzetes nevezést fogadnak el (a strandroplabda(kukac)gmail.com email címen), és az amatőrök között vegyes párosok is rajthoz állhatnak.

A Kaposvári Röplabda Akadémia az első szóra a kezdeményezés mellé állt; annál is inkább, mert komoly tervei vannak a strandröplabdával. Minderről Horváth Éva elnök-asszony és Demeter György szakmai igazgató beszélt. Az utánpótlás műhely tervei között szerepel a strandröplabda szakosztály megalakítása, és közös nyári táborok szervezése a Virágfürdővel összefogva.

Címkék: strand, röplabda, bajnokság, kaposvár, somogy, sport