Felpörögtek az események az elmúlt héten a Rákóczi háza táján. A kaposváriak egy hét alatt három országban négy előkészületi mérkőzést játszottak, így a szakmai stáb tagjai meggyőződhettek arról, kikre lehet számítani a próbajátékosok közül.

- Megpróbálunk 1-2 fiatal játékossal frisíteni, illetve 1-2 olyannal, akik valóban erősítést jelenthet. Személy szerint mindneképpen szeretnék előrelépni az elmúlt bajnoksághoz képest - Prukner László, vezetőedző.
Prukner László vezetőedző így nyilatkozott a felkészülés elején, de akkor még nem tudhatta, hogy négy alapember is távozik majd. Az elmúlt napokban annyit javult a helyzet, hogy befutottak a tesztjátékosok, nem is kevesen.

- Azt tervezzük, hogy olyan játékost, aki csak kiegészítő lehetne, vagy nem képes többre, azt nem igazoljuk le. Olyan játékoskkat szeretnénk igazolni, aki a szakmai vélemény szerint meghatározó játékos lehet a következő évben. Magyar játékost szinte alig találunk. Mindenképpen magyarokkal szeretnénk pótolni a távozókat, de ez nagyon nehéz. Más klubok is ezzel küzdenek., Így aztán maradnak a szomszédos oszágos, román, horvát, szlovén próbajátákos egyaránt megtalálható a próbajátákosok között - Illés János ügyvezető elnök.

Mindenképpen komoly kihívás lesz a Felcsútra szerződött kapus, Lubos Hajdúch pótlása. A hírek szerint a szlovén Ranilovics lehet a megoldás, ha sikerül vele megállapodni. A Rákóczi a román FC Bihor gárdájától is igazolhat, ha a labdarúgók elérik a kívánt szintet.

Prukner László legénysége egyébként egy győzelemmel, egy döntetlennel és két vereséggel zárta a múlt hetet. A fiúk megverték a horvát élvonalban játszó Zadart, és döntetlent játszottak a Bajnokok Ligája selejtezőre készülő bosnyák bajnokkal. Ezt követte a román ezüstérmes és a horvát Eszék elleni vereség.

Csapatunk legközelebb július 12-én lép pályára Bécsben, a mozgalmas hét után csapat mára pihenőnapot kapott a szakmai stábtól.

Címkék: illés, nb1, rákóczi, sport, kaposvár