foci fesztivál

Újdonság, hogy a labdarúgás mellett más labdajátékok is helyet kapnak a színes programban.

A népszerű rendezvény a labdarúgás szeretetén keresztül kíván lehetőséget adni számos 9 és 19 év közötti fiatalnak a sportolásra, egymás megismerésére. A fesztivál célja, hogy a sporton keresztül kösse össze a fiatalokat, hozzon létre ismeretségeket, barátságokat, más kultúrájú, szokású gyermekek között, és színvonalas megméretési lehetőséget biztosítson a világ bármely tájáról érkező ifjú labdarúgók számára – fogalmazott Kenéz Ádám fesztiváligazgató.

Az erős mezőnyben Somogy tavaly nyáron sem maradt aranyérmek nélkül: az U15-ös korosztályban a Kaposvári Rákóczi Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia fiataljai szerezték meg az első helyet, az U18-U19-es kategóriában pedig a kiskorpádiak örülhettek a győzelemnek.
Az idei előkészületek is jól haladnak, így semmi akadálya nincsen, hogy július 14-e és 20-a között újra sikerrel megrendezzék a somogyi megyeszékhely legnagyobb rendezvényét. A rendezők természetesen nem csak a külföldieket várják, hanem a hazai együtteseket is, és ezúttal is ott lesznek a mezőnyben a tehetséges somogyi labdarúgó-palánták, akiknek ingyenes a nevezés Összességében várhatóan több mint háromezer ifjú futballista élvezi majd Kaposvár vendégszeretetét. Az idei év nagy újdonsága lesz, hogy a labdarúgás mellett kosárlabda és kézilabda sportágban is szerveznek tornát

A csapatok már a kezdés előtti napokban megérkeznek, és elfoglalják szálláshelyüket a város kollégiumaiban, szállodáiban. A vasárnapi regisztráció után hétfőn reggel már megkezdődnek a küzdelmek. Az egész rendezvény egyik legnagyobb látványossága lesz ebben az évben is a hétfőn 18 órakor kezdődő megnyitó. A több ezer résztvevő fiatal a Kossuth téren gyülekezik majd, és innen vonul a Rákóczi Stadionba.

A hét folyamán reggeltől estig pattog majd a labda, a korosztályonkénti döntőket pénteken és szombaton rendezik. Ahogy már megszokhattuk: a Kossuth téri fesztiválfalu lesz az esemény központja: itt is különböző programok várnak minden résztvevőt és érdeklődőt, és garantált lesz a remek hangulat. A torna összes mérkőzését ingyenesen lehet megtekinteni.

Címkék: rúgás, labda, fesztivál, foci, somogy, kaposvár, sport