Somogy mind a négy alközpontjából érkeztek gyerekek az U12-es korosztály nyári edzőtáborába. A szakemberek olyan gyakorlatokat állítottak össze, amelyek a fiatal futballisták fejlődését szolgálják

- A gyerekek a tavalyi esztendőben is figyelve voltak, de még nem volt összetartás. Most komoylabban szemügyre vettük az alközpontok legjobbkait, ők kerültek idea háromnapos edzőtáborba meghívva - Major Gábor szakmai igazgató, MLSZ SMI.


A szervezők összesen 56 gyermeket láttak vendégül Nagyatádon és Kaszóban.

- Siófoktól mondjuk Gyékényesig a megye szinte minden részéről megtalálhatók, főleg onnan, ahol a labdarúgás magasabb szinten van. Én találtam oylan kisfiút is, aki kisebb településről való, Ötvöskónyiból, ahol a futballnak nagy hagyomáynai nincsenek - tette hozzá Major Gábor.

- Jól érzem magam a táborban. Volt két edzésünk, tetszett nagyon, a meccs jó volt tegnap, a többiekkel jó barátok vagyunk - Kovács Kristóf, Tab.

Dél-Somogy a hagyományokhoz híven méltó házigazdája volt az eseménynek.

- Megtiszteltetés ez az egész klubnak, a városnak, hogy itt vannak, a körülmények megfeleőnek találják, és szeretnénk a lehetőséggel élni hosszú távon is
A fő cél az, hogy jövőre a 13 évesekből kialakuljon egy megyeválogatott, később pedig egy régióválogatottat is összehívnak majd - Bérdi József alközpont-vezető.

A 12 évesek után az U13-as korosztály legjobbjai is ellátogatnak Nagyatádra: augusztus közepén 24-en érkeznek ide négy napra edzőtáborozni.

Címkék: u12, nyári, edzőtábor, nagyatád, foci, sport