A Kaposvári Röplabda Akadémia fiú gyermekcsapatának tagjai újabb nagyszerű évet zártak: a tavalyi aranyos esztendő után az idén is érmeket nyertek.

- Az év elején arra készültünk fel, hogy az OGYB-ben döntőt szeretnénk játszani, a diákolimpiát pedig szeretnénk megnyerni, és ez így is sikerült - Borsi Dániel, Kapéosvári Általános Iskola

A gyermekbajnokság döntőjében a legjobb kecskemétiek állták útját a mieinknek, a diákolimpián viszont külön szerepeltek a hírös város iskolái. Kovács Balázs edző szerint éppen az volt a nagy esély, hogy így talán verhetőek a riválisok.

- A srácok nagyon fogadkoztak, ezt ők is így gondolták. Főleg, hogy a februári röplabda akadémia kupán külön szerepeltek, és meg tudtuk nyerni a kupát. Az volt a fejekben, hogy ezt még egyszer meg lehet csinálni - Kovács Balázs edző, Kaposvári Röplabda Akadémia UMSE.

Ezek a fiúk nem mindennapi küzdelmek végén jutottak el a dobogó tetejére. A Kaposvári Általános Iskola csapata az elődöntőben, a Dunaújváros ellen 0-1-ről nyert 3:1 arányban, majd következett a Kecskemét elleni finálé.

- Nagyon szoros meccs volt, öt szettes volt, végig hittünk abban, még 2-1_es hátrányban is, hogy nyerhetünk. Az ötödik szettben 4-9-ről álltunk fel, azt mondták, hogy ez lehetetlen, de meg tudtuk csinálni - mondta el Borsi Dániel.

A kaposvári röplabdázók megmutatták, hogy nem ismernek lehetetlent.

- Én nekem is a habitusom oylan, hogy soha nem adom fel. Amig le nem fújják a mérkőzést, nem szabad feladni, ezt beléjük vertem. A motiváció, ami bennük volt az OGYB-döntő óta, bejött, meg akarták mutatni, hogy ők a jobbak, és ez végül felénk billentette a mérleg nyelvét - tette hozzá Kovács Balázs.

Az együttes egyik legjobbja, Borsi Dániel különdíjat is átvehetett teljesítménye elismerésekeként.

Címkék: borsi, dániel, korosztály, fiú, diákolimpia, röplabda, sport