Már az alapszakasz első heteiben sejteni lehetett, hogy komolyan kell majd számolni a kaposvári kosarasokkal az NB I/A csoportos bajnokság 2012/2013-as szezonjában. A klubnál történő sikeres légiósválasztás és Hendlein Roland hazatérése garancia volt az eredményes szereplésre.

A KKK játékosai az alapszakasz hajrájára már teltház előtt kosaraztak. A Fekete-sereg 15 győzelemmel és 7 vereséggel, a harmadik helyen zárta az első kört, a szerb légiós, Marco Spica pedig a legjobbnak bizonyult a pontátlag kategóriában.

spica


A középszakaszt egy bravúros, 102-84 arányú sikerrel nyitotta a csapat a Paks ellen, ezután viszont becsúszott egy-két balszerencsés vereség is. A rájátszást ennek ellenére hazai pályán kezdhette a KKK. A Jászberény elleni hatalmas, ötmérkőzéses küzdelem után az álmok valóra váltak: Swanstonék bejutottak az elődöntőbe.

Az elődöntőben a későbbi bajnok Alba Fehérvár elleni párharc is tartogatott emlékezetes pillanatokat.

A bajnokság zárásaként a Paks elleni bronzcsata következett, amit ugyan elvesztett a KKK, de a szurkolók ettől függetlenül boldogan ünnepelték kedvenc csapatukat, majd búcsúztatták annak kapitányát, Szőke Balázst.

szőke KKK


A KKK a legutóbbi kilenc esztendő legjobb szereplését produkálta a 2012/2013-as szezonban. A klubvezetés már most azon dolgozik, hogy a csapat a következő években is sok-sok örömet szerezzen a szurkolóknak. 

Szép volt fiúk!

Címkék: értékel, elődöntő, év, szezon, sport, KKK, kosárlabda