Békési Zsanett tanítványai egy másik műfajban, a látványtáncban is megállják a helyüket, és a legügyesebbek az idán is részt vehetnek az Európa-bajnokságon.

Kiválóan teljesítettek a kaposvári fiatalok a Nagyatádon megrendezett ritmikus gimnasztika vidékbajnokságon. A rangos viadalon nyolc egyesület mintegy kétszáz versenyzője lépett szőnyegre, és a Crystal SC húsz fiatalt nevezett, a kicsiktől a felnőttekig minden kategóriában. Békési Zsanett tanítványai közül korosztályában a 13 éves Takács Dalma és a 12 esztendős Rácz Dorottya szerzett összetett vidékbajnoki címet, és szintén aranyérmes lett a serdülő csapat.

- Nagyon fontos volt, rengeteget készültünk, gyakoroltunk. Első lettem szalaggal és összetettben, labdával pedig második. Közepes volt a mezőny, de nem volt könnyű nyernem. A gyakorlatok egész jól sikerültek, labdával izgultam kicsit, de túléltem - mondta Takács Dalma.

A vidékbajnokságon ugyancsak a dobogóra állhatott Márvai Csenge, Balázs Dorottya, Szombathelyi Zsófia, két gyermek csapat, valamint a felnőttek között induló Kárpáti Kitti.

- Igazából nekem tavaly szeptemberben az orvosok azt mondták, hogy az rg-t kilenc év után elfelejthetem, mert a hátam tönkre ment, de ha valaki ennyi ideig ezt csinálja, nem lehet csak úgy abbahagyni. Heti hármat edzettem, sikerült az, amit el szerettem volna érni. Második lettem, teljesen meg vagyok vele elégedve. Teljesen más volt, erre az évre megújultak a szabályok. Kötelezővé tették a táncot, ami szerintem élvezhetővé tesz minden gyakorlatot. Felnőttben indultam, ami nehéz volt. - mondta Kárpáti Kitti.

A kaposváriakra június végén vár még egy komoly feladat: ismét részt vesznek a látványtánc Európa-bajnokságon, és újabb érmekre vágynak.

Címkék: gimnasztika, crystal, ritmikus, sport