A város összesen több mint 140 millió forinttal támogatja a következő bajnoki évadban a Rákóczi futballcsapatát és a Bene Akadémiát, a kosárlabdaklubot, valamint a Fino és a Diamant röplabdázóit. Szita Károly polgármester úgy fogalmazott: Sikerekben és izgalmakban is gazdag volt a közelmúltban véget ért bajnoki évad. A Fino férfi röplabdacsapata az idén is bajnokságot és kupát nyert, a Diamant női együttese pedig a 9. helyen zárt. A kosárlabdaklub az igen előkelő negyedik, a Rákóczi futballcsapata pedig a 11. helyen fejezte be a szezont. A klubvezetők már a jövő évet tervezik, és erről a legutóbbi sportbizottsági ülésen is beszéltek.

- Vissza tudtuk hozni a városba a kosárlabda iránti érdeklődést, és sok meccsen vívtuk meg telt ház előtt. Most már azért büntetnek meg minket, mert a lépcsőn ülnek a nézők. Ezt szeretnénk megtartani, a következő évben is, az 5-8. helyet próbáljuk elérni - Monok Tibor ügyvezető-elnök, Kaposvári KK.

A Fino csapata a következő évadban is a nemzetközi mezőnyben bizonyítana.

- Mivel az Európa-kupa és az Interliga szorosan összefügg, ha nem indulunk az Európa-kupában, nem indulhatunk az Interligában, így kötelezettségünk van. Ez a tavalyi  költségvetésünket az európai kupaindulásal megnöveli, ehhez még nem látjuk a támogatások nagy részét - Gelencsér László ügyvezető, Fino Kaposvár SE.

A névadó támogató Fino-Food Kft. már jelezte, hogy továbbra is támogatja a csapatot - tette hozzá az ügyvezető.

A Rákóczi a Bene Ferenc Akadémiával karöltve továbbra is építene a saját nevelésű fiatalokra, de az anyagi gondokat itt is orvosolni kell.
- Én azt gondolom, hogy ha a Rákóczinak nem találunk olyan szponzort, aki felvállalja a csapatot, akkor keserű év elé nézünk - Illés János ügyvezető igazgató, Kaposvári Rákóczi FC.

A hagyományokhoz híven a kaposvári közgyűlés júniusi ülésén került terítékre a kiemelt sportegyesületek helyzete és jövője. A testület egyhangúlag szavazta meg, hogy a Rákóczit és a Bene Akadémiát több tételben összesen 90, a kosárlabdaklubot pedig csaknem 14 és fél millió forinttal támogatják a következő évadban. A Fino férfi röplabdázóit mintegy 14 millió forinttal támogatja majd a közgyűlés, a női röplabdacsapat pedig csaknem másfél millió forintot kap.

Ehhez jön még az eredményességi támogatás, a jövő évi helyzéstől függően, összesen 24 millió forint értékben. Ráadásként a KKK és a Fino is rendkívüli segítséget kapott, összesen csaknem 20 millió forint értékben. Szita Károly polgármester további jó eredményeket és reális költségvetést kért az egyersületektől.

- Szeretném tisztelettel kérni, és ez vonatkozik minden sportegyesületre, hogy úgy tervezzék a költségvetésüket és úgy igazoljanak, hogy nem fogunk tudni többet adni - Szita Károly polgármester, Kaposvár.

A kaposvári kiemelt egyesületek a nyári pihenő után állnak újra munkába, és szeretnék megőrizni kivívott helyüket a magyar élmezőnyben.

Címkék: kkk, diamant, fino, rákóczi, kaposvár, sport