Hatalmas  bombagólokkal terhelték az ellenfelek kapuját a gépészes csatárok a Gyulán rendezett V-VI. korcsoportos országos kispályás labdarúgó diákolimpián. A Rédling Géza edzette együttes aranyéremmel térhetett haza a húszcsapatos döntőről.

- Ilyen sikert még a megyében nem ért el senki, legalább is a kispályás labdarúgásban, tudomásom szerint csak futsalban. A gyerekek nagyon örültek, az országos diákolimpiának még olyan vonzata is van, hogy aki továbbtanul, még plusz pontokat is kap a felvételin. Nagy siker volt, országra szóló siker - Rédling Géza, Eötvös Loránd Szakközépiskola, Kaposvár.

A csapat veretlenül jutott tovább csoportjából, majd a nyolc között a Veszprém, az elődöntőben a Miskolc, a fináléban pedig a Tamási gárdáját győzte le.

- Az elődöntő volt nehéz, a Miskolc ellen, ott a kapusuk szinte kint játszott mezőnyben Pontrúgás gólt szereztünk, amit én rúgtam és azzal jutottunk be a döntőbe - Kuti Márk csapatkapitány, Eötvös Loránd Szakközépiskola, Kaposvár

A torna legjobb játékosa díj is Kaposvárra került Kuti Krisztiánnak köszönhetően.

- Nagyon jó teljesítmény kellett, nyolc gólt rúgtam a tornán és a csapattársaimnak is sokat köszönhetek - Kuti Krisztián a torna legjobb játékosa, Eötvös Loránd Szakközépiskola, Kaposvár.

A fiúk mellett a gépészes lányok is országra szóló sikert értek el. A Coca-Cola Cup húszcsapatos budapesti fináléjában ezüstéremig menetelt az együttes.

- Már a diákolimpián is vártunk egy kimagasló eredményt. Sajnos a sors úgy hozta, illetve a sorsolás, hogy a legerősebb ellenfeleket kaptuk. Itt jobb volt a sorsolás, lányok összeszedték magukat, azt csinálták, amit kellett kispályán, úgyhogy ez volt a siker titka - Knoll Róbert edző, Eötvös Loránd Szakközépiskola, Kaposvár.


A lányok veretlenül meneteltek a döntőig, ahol csak egy utolsó percben kapott góllal maradtak alul a Kisvárda ellen.

- A csapattal nagyon meg voltam elégedve, küzdöttünk, mindenki lelkiismeretesen odatette magát, de elfáradtunk a végére és egy váratlan gól ért bennünket - Madarász Eszter Eötvös Loránd Szakközépiskola, Kaposvár.

A kaposvári lányok az ezüstérem mellé egy garnitúra mezt is kaptak ajándékba. Remélhetőleg jövőre már ebben a szerelésben állhatnak fel a dobogó tetejére.

Címkék: országos, diákolimpia, megyei, döntő, labdarúgás, sport