Jubileumához érkezett az igali Valder István emléktorna. A huszadik alkalommal megrendezett utánpótlás labdarúgó kupán ezúttal egy horvát egyesület is részt vett. A lányok között a kaposfőiek végeztek az élen, míg a IV. korcsoportos fiúk küzdelmét a kaposvári Berzsenyi tagiskola csapata nyerte.

- Egy nagyon kiváló játékosról van szó, aki a csapatnak hát oszlopos tagja volt úgymond, és nem csak, mint játékosom, hanem mint beosztott dolgozóm is volt, együtt dolgoztunk éveken keresztül, ebből az apropóból született meg az ötlet, hogy..és mivel egy kiváló sportember volt, ízig-vérig sportember volt, úgy gondolom, hogy megérdemli, hogy méltóképpen megemlékezzünk róla - mondta Tanító Tibor  főszervező.

A kaposvári Berzsenyi iskola a horvát Lipik gárdája ellen a torna egyik legjobb mérkőzését játszotta.

- Egy kitűnő kis csapatot szedtek össze a horvátok. Nyilván az ember gondolta, hogy ha olyan messziről eljönnek, akkor ütőképes csapattal jönnek, hát most 3-0-ra sikerült nyernünk - Kovács Zoltán.

A tizenkét csapatot felvonultató tornáról a házigazda igali együttes sem hiányozhatott.

- Most a csapatunk az nem a formájában van, de jobbak szoktunk lenni. Hát most az van, hogy picikkel vagyunk, de próbálkozunk és igyekszünk a jövőben. Még fejlesztjük a tudásunkat egy kicsit - Nyerlucz Olivér József.

Leány csapatok is kipróbálhatták tudásukat a jubileumi Valder kupán. A kaposfőiek ezúttal kiemelkedtek a mezőnyből.

- Két meccset játszottunk, mindkettőt nyertük, és körülbelül tizenöt gólnál járok - Újvári Csenge (Kaposfő).
Újvári Csenge a gólkirályi cím mellett tornagyőzelmet is ünnepelhetett. A fiúknál a III. korcsoportban a kaposvári Berzsenyi tagiskola, a IV. korcsoportban pedig a horvát Lipik együttese végzett az élen. A kupát óvodás focibemutató és hétméteres rúgó bajnokság is színesítette. A szervezők ezúttal is kitettek magukért, hisz a résztvevők között összesen 25 különdíjat osztottak ki.

Címkék: valder, istván, igal, emlék, torna, sport