röak

Kovács Balázs tanítványai remek teljesítménnyel verekedték el magukat a fináléig, ahol már nem borult a papírforma, és a Kecskemét szerezte meg a győzelmet. A somogyiak három különdíjat is hazahoztak.

A kaposváriak a kecskemétiekkel néztek farkasszemet a döntőben, és meglepetésre készültek az esélyesebbnek tartott alföldiek ellen. Az első játszmában nem sok hiányzott a sikerhez, a hírös város együttese 25:23 arányban bizonyult jobbnak. A második és a harmadik szettben nagyon jól szerváltak a kecskemétiek, és ez adta meg győzelmük alapját. A somogyiak 18, majd 19 pontot gyűjtöttek.

„A Kecskemét megérdemelten szerezte meg az első helyet, gratulálok nekik, de a mi fiainknak is kijár az elismerés az ezüstéremért – mondta Kovács Balázs edző. - A második helyezés volt a realitás, most már elmondhatom, hogy ezért jöttünk. A srácok kihozták azt, ami bennük volt, és gyönyörű eredménynek tartom, hogy a tavalyi aranyérem után most is ott vagyunk a mezőny elején.”

A Kaposvári Röplabda Akadémia három különdíjat is kapott: a csapat legjobbjának Kummer Barnabást választották meg, a torna legjobb védekező játékosa Kulcsár Adrián, legjobb támadója pedig Borsi Dániel lett.

röak

Címkék: ezüst, akadémia, döntő, röplabda, Kaposvár, sport