A dél-somogyiak a harmadik helyért kiírt párharc harmadik mérkőzésén a sírból hozták vissza az esélyt, és végül büntetőkkel győzték le a Tatabányát.

A CSKK a hazai siker után Tatabányán lépett pályára, és szerette volna eldönteni a bronzpárbajt. Ehhez képest rémálom-szerűen indult a mérkőzés: az első somogyi találat csupán a negyedik hazai gól után született meg. A folytatásban összekapta magát a csurgói együttes, és 9-9-nél befogta ellenfelét. A szünet előtt úgy tűnt, hogy döntetlen állásnál vonulhatnak pihenőre a felek, de egy időntúli hétméteres a hazaiak oldalára billentette a mérleg nyelvét.

14-13-ról indult a második félidő, és a hazaiak egymás után három gólt dobtak. A vendégek ezután újból beleerősített, és 20-20-ra feljöttek. Ezt követően ismét rengeteg hiba csúszott a somogyiak játékába, így ezúttal elmaradt a győzelem.

A 23-21-es vereséggel egy nagyszerű sorozat szakadt meg: Imre Vilmos őszi érkezése óta, a Veszprém és a Szeged elleni mérkőzéseket leszámítva, most szenvedte el első vereségét a CSKK.

A párharc harmadik mérkőzését 7-11-es félidő után mentette 23-23-ra a Csurgó, majd büntetőkkel megszerezte a bronzérmet.

Címkék: büntető, Csurgó, bronz, kézilabda, bajnokság, sport