Atomerőmű SE–Kaposvári KK 102–80 (31–25, 20–18, 18–22, 33–15)

Paks, Atomerőmű SE Sportcsarnoka, 1000 néző. Vezette: Kapitány G., Hegedűs T., Szabó G.

Atomerőmű SE: L. Williams (13/3), Vojvoda (19/6), Kámán (8/6), Körtélyesi (24/3), Tóth Á. (10). Csere: Idlet (3), Kovács Á. (15/3), Eilingsfeld (10), Kerpel-Fronius (-), Illés (-) Vezetőedző: Schmidt Béla.

Kaposvári KK: Dunn (6), Swanston (20/12), Szőke (4), Hendlein (16), Spica (10). Csere: Kovács S. (2), Drahos (10), Dávid G. (12), Kiss K. (-). Vezetőedző: Fekete Ádám. Edző: Filipovics Gordan.

A delfinek.hu összefoglalója szerint Swanston triplájával indult a bronzéremért zajló páros csata első összecsapása.  A Paksban kezdőként helyet kapó Körtélyesi azonban három gyors kosárral vetette észre magát, s ezzel fordítottak is a hazaiak, akik nélkülözték a sérült Levy-t.

A paksiak erőcsatárát nem sikerült tartani, alig néhány perc alatt egymaga 14 pontot tett Vojvoda triplája mellé. Nem hagyták ezt sokáig a kaposváriak, akik Swanston két triplájával és Spica, valamint Hendlein kosarával vették vissza a vezetést. Zsinórban hat akciót fejezett be ekkor eredményesen a Kaposvári KK. A negyed végén azonban egy 8-0-ás rohammal fordított az ASE.

A folytatásban is a hazaiak kosárlabdáztak pontosabban, a kihagyott kaposvári lehetőségek miatt egyre csak nőtt a két csapat közti különbség. Spica és Drahos büntetőivel sikerült ismét tíz pont alá kerülni, ám a félidő végén Kovács Ákos büntetőivel alakult ki az 51–43-as eredmény.

A harmadik negyed elején Spica zsákolásával kapaszkodott a Kaposvár, melynek Swanston dupláját követően már csak négy pont (51–47) volt a hátránya. Dunn ötödik triplakísérlete is kimaradt, az ellenoldalon Idlet növelte az előnyt. Williams nagyon hatékonyan játszott és biztos kézzel értékesítette helyzeteit, a kaposváriaknál Dávid Gergely jeleskedett, aki a lepattanók mellett a pontszerzéssel sem maradt adós. Neki is köszönhető, hogy 69–65-et zárult a negyed.

A záró játékrészben Kovács Ákos öt pontja után azonnal jött Fekete Ádám időkérése, ám a kaposvári vezetőedző sem tudta megakadályozni, hogy ismét tíz pont fölé kússzon a különbség. A végjátékban zsinórban tíz (!) paksi dobás is sikeres volt, ez pedig eldöntötte a mérkőzést.

A kaposváriak vasárnap 17 órától javíthatnak hazai környezetben, a szurkolók ekkor búcsúzhatnak el a sportcsarnokban az együttestől. Amennyiben nyernek a somogyiak, akkor jövő szerdán 19 órakor ismét Pakson csatáznak az együttesek.

Címkék: kikap, KKK, bronz, Paks, vereség, mérkőzés, sport