A Bukarestben megrendezett 114 perces találkozó szoros, kiélezett küzdelmet hozott: a hazaiak 15:13 arányban nyerték meg az utolsó játszmát, mindkét csapat összesen 104-104 pontot szerzett.

A szlovéniai világbajnoki selejtezőre készülő magyar együttes a Kecskemétem eltöltött másfél hét után Bukarestbe utazott, hogy két előkészületi mérkőzésen is tesztelje, hol tart a munkában. Az első találkozó elérte célját, izgalmas, küzdelmes összecsapás végén dőlt a győzelem sorsa. Az első szettet két ponttal nyerték a románok, aztán a mienk következtek, és a 25-19-es részsiker meghozta az egyenlítést. A harmadik játékrész szintén a minénk volt (25:20), aztán egyenlített a házigazda (18:25). A mindent eldöntő, ötödik, rövidített játszmában fej-fej mellett haladt a két együttes, és végül minimális különbséggel a románok kerekedtek felül.

A magyar válogatott utazó keretében a Fino Kaposvár bajnok és kupagyőztes csapatának játékosai közül Gergye Roland, Kovács Zoltán, Dömötör Lajos, Dávid Csanád és Magyar Bálint is helyet kapott, korábbi röplabdázóink közül pedig Bagics Balázs, Nagy József, Kaszap Tamás, Szabó Alpár, Nacsa Gábor és Németh Szabolcs utazott el Bukarestbe.

Demeter György legénysége vasárnap újból megmérkőzik a románokkal, a jövő hétvégén pedig  Szlovéniában lép majd pályára világbajnoki selejtezőtornán.

 

Románia – Magyarország 3-2 (23, -19, -20, 18, 13)

Bukarest, Olimpiai Park. V.: Visam, Toaber (románok).

Magyarország: Kaszap 5, Bagics 18, Kovács Z. 16, Baróti 21, Gergye 9, Nagy J. 13. Csere: Dömötör (libero). Szövetségi kapitány: Demeter György.

 

 

Címkék: kapott, Románia, Fino, válogatott, magyar, sport