Nem várt sima meccs a házigazda Nagyberkire a Csurgó ellen a megyei első osztályú bajnokság hétvégi fordulójában. A környék egyik legjobb talajú pályáját mindkét fél győzelemmel szerette volna elhagyni a lefújás után.


- Mi minden mérkőzésre úgy megyünk ki, hogy győzünk. Nagyon sok gólt rúgunk, ellenben sokat is kapunk, ezen próbáltunk a mai nap egy kicsit változtatni és azzal a fegyverrel megverni a Csurgót, amivel mi ott vereséget szenvedtünk - mondja Gáspár András az FC Nagyberki edzője.


- A táblázaton elfoglalt helyünk miatt is, meg hát remélem, hogy a játékunk miatt is meg tudjuk szerezni a három pontot, ezért jöttünk ide - tette hozzá Gáspár András.
- Nagyberkit jó csapatnak ismerjük, bár az ősszel kicsit gyengélkedtek, de a tavasz folyamán egész jó eredményeket értek el. Jól játszó csapat, úgyhogy lesz gondunk ma.
Az NB II-t is megjárt Ivusza Gábor egy hatalmas kapufával nyitotta a találkozót. A Nagyberki csatárának nem volt szerencséje, a csurgóiaknak viszont segített a léc - mondja Beke Lajos edző, a Csurgói TK-tól.


Varga Jácint gólja után alig hét perc telt el, és a vendégek ismét betaláltak. A sérülések és betegségek miatt foghíjas kerettel felálló Nagyberki ezután rendezte sorait és Reszli büntetőjével szépített a félidőig. A második játékrész már egyértelműen a hazaiaké volt: előbb Földi lőtt gólt, majd a 80. percben Reszli a győztes találatot is megszerezte. A Nagyberki ezzel a sikerrel már csak két ponttal van lemaradva az ötödik helyezett Marcalitól, míg a csurgóiak visszacsúsztak a harmadik helyre a tabellán. Az élen továbbra is a Balatonszárszó áll, míg a második pozíciót a Babócsa foglalja el. A Nagyberki játékosaira holnap újabb nagy feladat vár, mégpedig a Balatonlelle elleni megyei Magyar Kupa-döntő.


- A megyei döntő nekünk nagyon-nagyon fontos, mert bár nem szerepelünk rosszul a tavaszi szezonban, annak a fényében meg különösen nem, hogy tizenhárom mezőnyjátékosom van és két kapusom. A helyezés szempontjából van némi csalódottság bennem is és a csapatban is, a támogatókban is, ezért nekünk nagyon fontos, hogy megyegyőztesként tudjuk befejezni az évet - mondja Gáspár András.

Címkék: nekünk, döntő, megye, labdarúgás, sport