A Balaton-partiak 2-1-re nyertek, és már csak öt pont választja el őket a 14. helyen álló pápaiaktól. A zöld-fehéreknek – úgy fest – nem tesz jót, hogy kiesési gondjaik nincsenek és az élmezőnyben sem végezhetnek.

Ahogy arra számítani lehetett, a kaposvári szurkolók nem mentek el szó nélkül az újabb kínos vereség mellett. A Rákóczi nem is olyan régen 1-0-ra kikapott az Eger vendégeként, most pedig a másik kiesőjelölt is megtréfálta. A Rákóczi szép győzelmeket is elkönyvelhetett ebben az évadban, mégis arról beszélnek a drukkerek, hogy a három kiesőjelölt egyaránt megverte őket. A Siófok elleni fiaskó már csak azért is kínos, mert ez egy hamisítatlan megyei rangadó volt, így duplán kellett volna siker. Nem csoda, hogy Prukner László vezetőedző is kikelt magából a lefújás után.

„A Siófok jobban akarta a győzelmet, és így megérdemelten nyert. A mérkőzés előtt azt kérdezték, miben látom annak az okát, hogy csapatom rapszodikus teljesítményt nyújt. Nos, figyelmetlenség, könnyelműség, buta gólok, nem koncentrál néhány játékos. A Siófok megérdemelte a győzelmet, bevallom, szégyellem magam. Nekünk is élet-halál harc minden mérkőzés. Az, aki nem így áll hozzá egy-egy meccshez, hagyja abba a profi sportot. Nálunk mindenki mélyen ássa el magát, de sajnos nehéz változtatnom, kényszerhelyzetben vagyok, hiszen sok a sérültünk” - mondta a Rákóczi vezetőedzője, Prukner László.

rákóczi siófok


Siófokon örömtáncot jártak, és újra megkezdték a számolgatást. A 14. helyen álló Pápa már csak öt ponttal előzi meg a Balaton-partiakat, és egy huszáros hajrá bennmaradást érhet. Az együttes legutóbbi hat hazai mérkőzésén a megszerezhető 18 pontból 16-ot begyűjtött, és az elmúlt időszak sikerei – győzelem a Diósgyőr, az MTK és a Kaposvár ellen – erőt adhatnak a társaságnak.

„Boldog vagyok, hogy nyertünk, úgy érzem, megérdemeltük a három pontot. Az a csapat, amely egy-egy nagyobb különbségű vereség után is képes küzdeni és felállni a padlóról, annak van tartása. Minden játékos kitette szívét-lelkét ezen a nem túl magas színvonalú meccsen, és ennek köszönhetően állt mellénk a szerencse is. Egy-két játékvezetői ítéletet azért megnéznék, mert nem biztos, hogy mindegyik helyes volt. Jó sorozatban vagyunk, ez elsősorban azon múlik, hogy mentálisan erős a társaság. A végén kihagytunk egy nagy helyzetet, tartottam tőle, hogy ez majd megbosszulja magát, szerencsére nem így lett. Nem adjuk fel a harcot továbbra sem, még van négy meccs, ezeken 12 pontot lehet szerezni. Fontos, hogy a klub napra pontosan tartja a szerződésekben foglaltakat, így az alap megvan arra, hogy sikerrel is járjunk. Küzdünk tovább a hátra lévő mérkőzéseken, és meglátjuk, ez mire lesz elég” - fogalmazott a Siófok szakvezetője, Horváth Károly a lefújás után.

A bajnoki hajrá tehát izgalmasnak ígérkezik. A Siófok sorrendben a Kecskemét, a Pécs, a Pápa és az Újpest ellen lép pályára, a Rákóczi pedig a Diósgyőr, Videoton, Paks, Ferencváros négyessel találkozik. A Balaton partján a lét a tét, Kaposváron pedig az önbecsülés, a tisztesség és a sportemberi tartás. Az edzői feladat mindkét öltözőben adott...

Nézze meg a legutóbbi meccsről készült összefoglalót:

Címkék: szombat, rákóczi, mérkőzés, siófok, somogy, sport