A kiesőhelyen tanyázó Balaton-partiak az elmúlt hetekben szépen szerepeltek, és ismét szeretnének pontokat szerezni.

Ezzel a góllal dőlt el végleg a három pont sorsa az őszi somogyi futballderbin. A Rákóczi magabiztosan nyert a Siófok ellen, és megerősítette a helyét a középmezőnyben, a vendégek pedig beragadtak az utolsó helyen.

- Sikerült itthon nyerni, fontos bajnoki pontokat szereztünk. A Siófok elleni mérkőzés nagy rangadó, ősszel sikerült őket megvernünk 3-0-ra, bízom benne, hogy ott is sikerül megszerezni a három pontot. A csapatnak jót tett a szombati győzelem, és sikerrel fogjuk venni az újabb meccset - mondta Balázs Benjamin.

Az őszi rangadón Kovács Olivér szerezte a kaposváriak első gólját.

- Edzésmunkában nem készülünk máshogy, inkább érzelmileg spannoljuk fel magunkat, egy rangadó lesz, és természetesen megpróbálunk nyerni - tette hozzá Kovács Olivér.

A kaposváriak kedden előkészületi mérkőzést játszottak a maláj U23-as válogatottal, azóta pedig hazai környezetben hangolnak a meccsre.

- Minden nap egy edzéssel készültünk. Most már a stadionban készülünk, mert az edzőpályát felújítják. A technikai dolgokra, a játékra helyeztük a hangsúlyt, és szerintem minden rendben. Siófokon nehéz játszani, a pálya talaja sem az igazi, de bízom benne, hogy sikerül a három pontot begyűjteni - mondta Balázs Benjamin.

A kaposváriak nem titkolják: nehéz kilencven percre számítanak a Balaton partján.

- Siófok az utóbbi 3-4 meccsen megmutatta, hogy nem könnyű ellenfél, kétszer is nyertek, a Diósgyőr és az MTK ellen. Nem számítunk könnyű mérkőzésre, ebben a bajnokságban egyik sem az, de a győzelem reményében utazunk oda - mondta Kovács Olivér.

A Siófok szakmai igazgatója, Horváth Károly elmondta: jó csapatnak tartja a Rákóczit, de hazai pályán szeretnének eredményesen szerepelni a megyei rivális ellen. A somogyi rangadó szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik, a találkozóról online közvetítésben számolunk be a kapos.hu internetes portálon.

Címkék: szombat, rákóczi, mérkőzés, siófok, somogy, sport