Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is indulhattak lánycsapatok a viadalon.

Bombagólokat is lehetett látni a megye egyik legnagyobb múltra visszatekintő utánpótlás labdarúgó-tornáján. A XX. "Tiszta formák" áprilisi gyerekfocinak Somogyjád adott otthont.

- Színvonalában talán jobb is, mint a tavalyi, kevesebb a csapat, erre vigyáztunk is, hogy az idén azért nem csináltunk akkora felhajtást, 48 csapat van csak, ezelőtt mindig 100 fölött szokott lenni, sőt volt olyan, hogy 176 csapat volt - mondta Ress Antal főszervező.

A kaposvári Berzsenyi iskola csapatai a III. és a IV. korcsoportban is esélyesek voltak a végső győzelemre.

- Jóval erősebbek vagyunk, mert vannak emberek, akik az akadémián is fociznak és viszonylag könnyedén tudunk nyerni - mondta a Berzsenyi iskola játékosa, Király Olivér.

Nagyatádról is érkezett csapat a tornára. Az I. korcsoportban érdekelt Rinya-partiakat az NB III-as felnőtt gárda gólzsákja, Nikolic Vukan  és csapattársa, Akácsos Szilárd edzik.

- Eddig három meccset játszottunk. Kettőt nyertünk, egy vereséggel, a Böhönye ellen az első meccsen kikaptunk. Szerintem a gyerekeknek ez nagy élmény, sok csapat, sok gyerek, jó játék, jó idő, eddig minden rendben - mondta Nikolic Vukan.

Lánycsapatok is részt vehettek a somogyjádi viadalon. A böhönyeiek 6-0-ra és 5-1-re nyerték meg az első két csoportmeccsüket.

- Jó, mert a foci javítja az állóképességet és szerintem az első háromban benn leszünk, mert nagyon jó csapatunk van - tette hozzá Vörös Alexandra.

A több órán át tartó meccsdömping végére kiderült, hogy mely csapatok állhatnak fel a dobogóra. Az I. korcsoportban a Böhönye végzett az élen a Dombóvár és a Nagyatád előtt, a II. korcsoportban a Dombóvár, a harmadikban pedig a kaposvári Berzsenyi iskola zárt elsőként. A IV. korcsoportban a Balatonszabadi hódította el az első helyet, míg a lányok mezőnyében Dombóvárra került az aranyérem.

Címkék: somogyjág, gyerek, foci, kaposvár, sport