Hét kilométerrel bővült a kaposvári kerékpáros közlekedési hálózat 2012. év végén, s ennek eredményeképpen ma már mind kelet-nyugati, mind pedig észak-déli irányban át lehet kelni a városon. Az útvonal kialakítására - melynek tervezésében részt vett több bicikliseket tömörítő civil egyesület is - összesen 58 millió forint állt rendelkezésre. A projektet az Európai Unió 85 százalékban támogatta.

A kerékpáros közlekedést külön PR kampányban népszerűsítette a város, s külön online tesztjáték, cikksorozat, valamint oktató kisfilmek segítettek a biztonságos közlekedés szabályainak elsajátításában. Az ismeretterjesztésbe a Somogy Megye Rendőr-főkapitányság is bekapcsolódott.

A kampány lezárását Bringapikniken ünnepelték a kaposváriak. Április 20-án a Kossuth térről több tucat biciklis tekert át a sportcsarnokhoz – végigkerekezve az új belvárosi útvonalon -, ahol ingyenes kerékpárszervízzel, akadálypályával, bringás kerekasztal beszélgetéssel, kézművel foglalkozásokkal, vetélkedőkkel, sportbemutatókkal és könnyűzenei koncertekkel várták őket a szervezők.

Kaposvár Megyei Jogú Város a DDOP-5.1.1-11-2011-0002 azonosító számú Kaposvár kerékpárforgalmi hálózatának fejlesztése című projektjének keretében, európai uniós támogatással valósította meg a fejlesztést.

Címkék: kaposváriak, pattantak, biciklire, város, sport