Az utcai kosárlabda teremváltozatában, a B33-ban először írtak ki diákolimpiai küzdelmeket, és a somogyi fiúkat senki nem tudta megelőzni. a lányok ugyancsak az élmezőnyben végeztek. A B33 a 2016-os olimpián már bemutató sportág lesz, 2020-ban pedig érmeket is osztanak majd.

A Gyakorló iskola igazgatója, Molnár Anna ismét egy nagy sportsiker után köszönthette az intézmény diákjait. A kaposváriak négy csapattal szerepeltek az 5-6. korcsoportos B33 diákolimpia országos döntőjében, és a fiúk hazahozták az aranyérmet.

A Gyakorló fiataljai a Kapos Sport nézőinek is adtak egy kis ízelítőt tudásukból.

- Igazából ezt nekünk találták ki, mert 10-10 játékost nem tudnánk kiállítani, 3-4-et viszont igen, ezért gondoltam, hogy sikeresek lehetünk, és bejött. Olimpiai sportág: 2016-ban bemutató jelleggel szerepel, 2020-ban rendes sportág lesz - mondta a Gyakorló iskola testnevelő-edzője, Dross Zoltán.

A gyakorlós lányok is kitettek magukért, és lelkes játékkal a hatodik helyet érdemelték ki.

A Gyakorló iskolában szép hagyományai vannak a kosárlabdának, és a fiatalok rendre jól szerepelnek az országos küzdelmekben. Az idei tanévben az amatőr leánycsapat az országos 10. helyet szerezte meg, a középiskolás fiúk pedig az országos elődöntő negyedik helyéig jutottak.

Címkék: ball, street, kosár, labda, somogy, sport