A népszerű viadalon - a hagyományokhoz híven - szülők és nagyszülők is rajthoz álltak. Az indulók közül mindenki kapott ajándékot, a legügyesebbek pedig éremmel is gazdagodtak.

A gyerekeké volt a főszerep a MA-VIK TC és az MG Produkt AC által szervezett kaposvári duatlon versenyen. A megmérettetésen először a  2010-ben született ovisok próbálták ki tudásukat a Cseri park melletti Erdősor utcában.

- Húsz éve rendezzük az óvodás duatlon versenyeket. Már felnőtt az első korosztály, és nagyon szeretik, a szép idő kicsábította őket, elég sokan neveztek családi váltóban, nagyszülős váltóban és egyéni versenyben - mondta a MA-VIK TC főszervezője, Böröczi Antalné.

- Tavaly volt az első alkalom, hogy jöttek a gyerekek, és a családi váltóban is indultunk. A mozgás öröméért megyünk - mondta Fábiánné Réti Anett.

Az egyéni kategóriákban Lantos Vince, Pálca-Juhász Emese, Happ Réka, Wirth Bianka és Leukó Jázmin ért el első helyezést korosztályában. Családi váltóban az 1 felnőtt-1 gyermek-1 nagyszülő versenyszámban a Csák család, míg a 2 felnőtt-1 gyermek kategóriában a Szerencsés család bizonyult a legjobbnak. Minden ifjú résztvevő ajándékot, a legügyesebbek pedig érmeket is kaptak a célba érkezéskor. A versenysorozat augusztus 20-án a második fordulóval folytatódik majd.

Címkék: ovis, duatlon, viadal, népszerű, kaposvár, sport