Fekete Ádám tanítványai a bajnoki címvédő Szolnoki Olaj gárdáját fogadják szerdán a Városi Sportcsarnokban. Amennyiben legyőzi a KKK a listavezetőt, úgy nagy lépést tesz a negyedik hely felé a felsőházi középszakaszban.

2008. november 22-én sikerült utoljára legyőznie a KKK-nak a Szolnok együttesét NB I/A csoportos bajnokin. Bár a mostani Olaj erősebb, mint az akkori, a kaposvári kosarasok ígérik, hogy ezúttal sem fognak csalódást okozni.

- Ugyanúgy készülünk, mint a többi csapatból, azt gondolom, hogy az ország egyik legjobb csapata jön. Eez elég motiváció mindenkinek, hogy megmutassa magát újra. Szeretnénk nyerni, és úgy gondolom, hogy lesz is esélyünk rá. Remélem, hogy szoros meccs lesz, és a végjátékban felénk billen majd a mérleg nyelve - mondta Szőke Balázs.

- A szolnoki csapat igazolta, hogy nem véletlenül tudtak jól szerepelni a nemzetközi mérkőzéseken is, és bekapcsolódva a hazai bajnokságba ez azért egy komoly tényező. Ennek ellenére mi idegenben és hazai pályán is végig partiban voltunk minden csapattal. Nagyon remélem, hogy ugyanígy fogunk most is pályára lépni - tette hozzá Drahos Gábor.

A felsőházi középszakaszban már találkozott egymással a két csapat. Szolnokon 103-85-re nyert a listavezető Olaj. Kaposváron, hazai közönség előtt azonban bármi megtörténhet.

- A szurkolók segítsége az mindig sokat számít, mondhatjuk azt, hogy ők a hatodik ember, úgyhogy remélem, hogy minél többen kilátogatnak majd a csarnokba - mondta Szőke Balázs.

A nagy érdeklődéssel várt találkozó szerdán 18 órakor kezdődik a Városi Sportcsarnokban. Amennyiben győz a Kaposvár, nagy lépést tesz a negyedik hely megszerzése felé a felsőházi középszakaszban.

Címkék: szolnok, olaj, kosár, labda, kaposvár, sport