Talán a korai időpontnak, vagy esetleg az elődöntő fáradalmainak köszönhetően, de „álmosan” kezdtek a csapatok a bronzmérkőzésen. A másodosztályú balassagyarmatiak sokáig ragadni is tudtak a mieinkhez, de Grebenár vezérletével egy idő után négy góllal sikerült ellépnünk ellenfelünktől (8:4). A lelkes nógrádiak még ezután is egalizálni tudtak (8:8), de szerencsére kapusaink – az első félidőben Pallag, míg a másodikban Wyszomirski – ezúttal jobb napot fogtak ki, mint a tegnapi elődöntőben, és főként ennek is köszönhetően a második játékrészre már magabiztos vezetés tudatában készülhettünk (17:10).


A folytatásban alaposan belelendültek kedvenceink, hiszen a Borsos vezette védelem bő negyedóra alatt csupán egy gólt kapott, amiből a már említett Wyszomirski is jócskán kivette a részét. A szimpatikusan küzdő gyarmatiak természetesen továbbra sem adták fel, de a mieink sem vettél félvállról az összecsapást, és esélyeshez méltóan, végül 14 gólos sikert könyvelhettünk el, megszerezve ezzel első kupaérmünket.


Csurgói KK – Balassagyarmati Kábel SE 35–21 (17-10)
Pécs, 2500 néző. V.: Bacs, Bán
Csurgó: Pallag, Wyszomirski (kapusok), Nagy 1, Grebenár 7, Cifra 2, Kovacsics 2, Simon, Borsos 3, Kedzo 2, Oláh 5, Katzirz 2, Herbert, Miss 2, Vadkerti 6, Szöllősi 2, Országh 1. Vezetőedző: Imre Vilmos
Balassagyarmat: Varga Á., Síró (kapusok), Tihanyi, Horváth 9, Kovács 2, Szabó A., Varga J. 3, Széles, Bán 1, Bécsi 2, Puruczki, Piroska 1, Kajdy, Kertész, Szabó T. 3. Vezetőedző: Kedves László
Büntetők: 4/4, ill. 2/2
Kiállítások: 14, ill. 10 perc
A Magyar Kupa döntőjében a címvédő MKB Veszprém csapata 36-30 arányban jobbnak bizonyult a PICK Szeged ellen, így a bakonyiak 27. kupagyőzelmüket ünnepelhették.
Csapatunkra legközelebb már a bajnokságban vár fontos feladat, hiszen pénteken a Gyöngyös látogat majd hozzánk. A két győzelemig tartó párharc tétje a bajnokságban való négy közé jutás.
(cskk.hu)


Címkék: csurgó, bronzérem, csapat, kézilabda, sport