Jó hangulatban készülnek újabb fontos mérkőzésükre a Siófok KC-Galerius Fürdő együttesének tagjai. A lányok a Dunaújváros elleni emlékezetes siker után kétszer is megverték a BSE gárdáját (az alapszakasz utolsó körében idegenben, a rájátszás első fordulójában pedig hazai pályán), és most újabb nyerhető összecsapás következik a sorban. A biztos bennmaradás, illetve a kilencedik helyezés megtartása szempontjából is fontos lenne a két pont megszerzése a Debrecen ellen.


- Azt szoktam mondani, hogy egy győzelem valamilyen szinten megerősít egy csapatot, egy vereség viszont gyengít, így most úgy érzem, erősek vagyunk – nyilatkozta honlapunknak a Siófok KC-Galerius Fürdő szakmai igazgatója, Kiss Szilárd. – A héten keményen készültünk riválisunk ellen, és jól tudjuk, hogy ezen a mérkőzésen mindkét csapat számára igen fontos lenne a győzelem. A DVSC hazai vereséggel kezdett a Békéscsaba ellen, de nagyon szeretne bennmaradni, így a hétvégi meccs szinte az utolsó esélye arra, hogy elinduljon felfelé a tabellán. Nekünk ugyanolyan fontos lenne a két pont begyűjtése, mert egyértelmű célunk a biztos bennmaradás. ismerjük jól a hajdúságiakat, és mindenképpen erőt adhat az, hogy a legutóbb, hazai pályán 28:19 arányban legyőztük őket.


A szebb napokat is látott, nem is olyan régen még a Bajnokok Ligájában is megfordult DVSC az alapszakaszban mindössze 8 pontot gyűjtött, így az utolsó előtti helyen végzett. A siófoki csapat tagjai közül immár mindenki egészséges, egyedül Polics Tímea hagyott ki néhány edzést, de csütörtökön már ő is újra csatlakozott a társakhoz.  A lányok számítanak a szurkolók támogatására és buzdítására, ugyanis az újabb győzelemmel újabb nagy lépést tehetnek a célok elérése felé.



Címkék: győzwelmi cél, fontos, ellen, mérkőzés, Siófok, sport