Az elmúlt hétvégén az alsó- és a felsőházban is rangadót rendeztek: a Zrínyi az ezüstérem, a Henger KK pedig a hetedik hely irányába tett fontos lépést.

Már az első támadása után kosarat szerzett Zrínyi csapata a Somogyjád elleni megyebajnoki rangadón. A felsőház vasárnapi slágermérkőzésén ezúttal is nagy küzdelemre lehetett számítani.

- Igen, rangadó lesz, mindig szoros meccseket játszottunk. Sajnos nem volt szerencsénk. Ők ellenünk többet nyertek sajnos. Gyakorlatilag nem tudjuk megelőzni őket, csak a győzelem a fontos számunkra - mondta a Somogyjádi SZKKSE edzője, Fonai László.

- Nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, sajnos a felkészülésünk nem úgy sikerült, ahogy terveztük, úgyhogy nem sikerült fizikailag ráhangolódni a meccsre - tette hozzá a Zrínyi-KE KK játékosa, Kubatov Péter.

A mérkőzést a mindössze egy cserével játszó Zrínyi kezdte jobban, és egészen a harmadik negyed közepéig vezetett. Ekkor 33-32-re fordított a Somogyjád. A hajrá azonban ismét Kubatovéké volt, akik 59-46 arányú sikerükkel továbbra is harcban vannak a bajnoki ezüstért. A nagy rivális Tüskevár is hozta a mérkőzését, miután 79-70-re győzte le a KKK utánpótlás csapatát. Az alsóházban is rangadót rendeztek a hétvégén, a Henger KK szoros meccsen 61-58-ra verte a Táncsicsot, így nagy lépést tett a 7. hely megszerzése felé. A bajnokság a play-off 7. fordulójával folytatódik tovább. Ha a szombati játéknapon a listavezető Mágusok csapata megnyeri a Zrínyi elleni mérkőzését is, akkor félig-meddig már ünnepelheti is a bajnoki címet!

Címkék: henger, bajnok, kosár, labda, Kaposvár, sport