A névadó település polgármestere azt mondja: ez az esemény arra is jó, hogy Kaposmérőt kicsit jobban megismerjék az emberek. Prukner Gábor szerint ugyanis a futás egyre jobban terjed, az elgondolás helyességét pedig az is bizonyítja, hogy Nagykanizsától Keszthelyen át, Veszprémig érkeztek nevezések.

A szervezők erdetileg egy izgalmas terepfutást terveztek, de az időjárás közbeszólt, így a B terv valósult meg, vagyis a versenyzők a táv nagy részét betonon tették meg. A festői környezet így is garantált volt. Miközben a 21 kilométeres táv résztvevői Bárdudvarnok térségében rótták a métereket, addig a 7 kilométeresek a kaposdadai buszfordulótól viszakanyarodtak a rajt irányába.

Akik nem vették fel a futócipőt, azok a Vörös Sport bemutatói mozgatták meg, zárásként pedig az eredményhirdetés következett, összesen 10 kategóriában.
A félmaratoni távon a nők között Csapó Judit, az urak mezőnyében pedig Molnár Ákos volt a leggyorsabb. Hét kilométeren a fonyódi Molnár Enikő, illetve a bárdudvarnoki Páhoki József álhattak a dobogó legfelső fokára.

Címkék: kilométer, fut, maraton, ország, Kaposmérő, sport