Kiss Szilárd szakmai igazgató minimum négy pont megszerzését tűzte ki célul csapata elé az alapszakasz utolsó öt fordulója előtt. A lányok már a Dunaújváros legyőzése után teljesítették az elvárásokat, húsvét vasárnapján pedig meg is koronázták az utóbbi hetek jó szereplését. A siófoki csapatban voltak kisebb-nagyobb betegségek a BSE elleni meccs előtt, ám végül mindenki vállalni tudta a játékot. A hazaiak számára a presztízsen kívül nem volt komolyabb tétje a mérkőzésnek, hisz az már korábban eldőlt, hogy ők sereghajtóként vágnak neki a rájátszásnak, míg a Siófoknak igazából az egy pont is elég lett volna a kilencedik helyhez.

Németh Csilla már az első percben jelezte, hogy a csapat győzelmi szándékkal érkezett az Elektromos-csarnokba, ezután Varga Nikolett két villámgyors szélsőgóllal erősítette meg  mindezt. 3-1 után éledezni kezdett a korábbi válogatott Borbás Ritával felálló BSE, 4-4-nél egyenlített is, de a vezetést nem tudta megszerezni. Bogdanovic remek formában játszott az első félidőben, 9-6-ig szinte egymaga vitte a hátán az együttest. Papp György, a hazaiak edzője egy időkéréssel meg tudta állítani a siófokiak lendületét: a strandkézilabda Európa-bajnok és vb-gólkirálynő Fekete Bozsana, és Petrovszki is betalált, majd 11-10-nél már az egyenlítésért támadhatott a házigazda. A hajrában aztán ismét siófoki percek következtek, a gyorsabb és eredményes játéknak köszönhetően 14-11-es előnnyel mehetett pihenőre Kiss Szilárd csapata.

Egy kiállítás miatt több mint másfél percig emberfórban játszhatott a Siófok a második felvonás elején. Erdősiék éltek is a lehetőséggel, hisz újabb két gólt vertek be a hazaiak kapujába. Léránt átlövésével már 18-12-re is vezettek a vendégek, ezután viszont egy kisebb megtorpanás következett. Petrovszki és társai nem adták fel a harcot, és tíz perccel a meccs vége előtt látótávolságba került számukra a Balaton-parti gárda. Kiss Szilárd 20-17-nél időt is kért, ami után Kiss Éva ziccert védett, a horvát Seric pedig gólt ért el. Bogdanovic Annáék visszataláltak a helyes útra, és 23-17-nél már újra hat egységgel vezettek. A végeredmény 25-20 lett, tehát akárcsak Siófokon (30-25), Budapesten is öttel verte fővárosi ellenfelét az SKC.

A Siófok szezonbeli második vendégsikere egyben azt is jelenti, hogy a csapat a 9. helyről – a legtöbb bónuszponttal a tarsolyában – várhatja az alsóházi rájátszást, amelyet a jövő hétvégén - éppen ugyanitt – a BSE ellen kezd meg.

Papp György (Budapest SE): A Siófok remekül megszervezte a védekezésést, amivel nem tudtunk mit kezdeni. Győzni akartunk, de ma csak ennyire voltunk képesek.
Kiss Szilárd (Siófok KC-Galerius Fürdő): A betegségek ellenére is jól játszott a csapat. Többen edzéshiánnyal vállalták a játékot, de így is jól teljesítettek. Örülünk a győzelemnek és a kilencedik helynek! A jövő heti meccset nem szabad félvállról vennün, az egy teljesen más találkozó lesz.

NBI, Alapszakasz, 22. forduló
Budapest SE- Siófok KC-Galerius Fürdő 20-25 (11-14)
BSE: Hegyesi – Barczi 2, Fekete B. 2, Kopecz 3, Borbás 1, Petrovszki 8 (3), Rózsa 2.
Csere: Schneck R. (kapus), Csuka 1, Sneck D. 1, Pácz, Fundák. Vezetőedző: Papp György
SKC: Kiss É. – Varga N. 5, Németh Cs. 3, Seric 2, Szalai B., Bogdanovic 6 (3), Erdősi 7
Csere: Futaki (kapus), Léránt 2, Szabadfi. Szakmai igazgató: Kiss Szilárd
Hétméteresek: 6/3, ill. 4/4.

Címkék: skc, kézi, csapat, labda, siófok, sport