A somogyiak ebben a szezonban a tapasztalatszerzés jegyében szerepelnek a bajnokságban, és eddig csak részsikerekre futotta az erejükből.

Rangadóra készült a fiatal kaposvári együttes az NB II-es pontvadászat legutóbbi játéknapján. A somogyiak már több nagy meccset vívtak a bonyhádiakkal az elmúlt években.

- Mivel fiatal csapatról van szó, az volt a lényeg, hogy bedobjuk őket a mély vízbe. Győzelmeket még nem tudtunk szerezni, szorosabb meccseket már játszottunk, de 14-4 és 15-3-as vereségeink voltak. A gyakorlás, a fejlődés volt a lénye, és ez elég jól sikerült - mondta a Kaposvári AC játékos-edzője, Okos Balázs.

Az ötödik helyen tanyázó tolnaiak nem titkoltan a két pontért érkeztek Somogyba.

- Tagadhatatlan, hogy most mi számítunk esélyesnek. Nagyon nagy tisztelettel vagyunk a kaposvári asztalitenisz iránt, már csak azért is, mert testvéremmel harminc évvel ezelőtt nagyon szép éveket töltöttünk el itt, és nagyon sok barátunk van itt - árulta el Teleki Zsolt.

A rutinosabb bonyhádiak végül magabiztos győzelmet arattak: 17:1 arányban nyertek. A két páros után egyéniben is egyértelmű volt a helyzet, a hazaiak becsületpontját Major Ferenc szerezte a több szoros meccset is hozó találkozón. Bükfa Andrásnak,Tóth Bálintnak, Okos Balázsnak és a csereként beálló Csanádi Richárdnak ezúttal nem sikerült nyernie. A kaposváriak három fordulóval a vége előtt még nyeretlenek, de bíznak egy huszáros hajrában.

Címkék: ping, asztali, pong, sport, somogy