Az egyesület vezetői és edzői nem csak a válogatottakra és a korosztályos magyar bajnokokra figyelnek kiemelten, hanem azokra a fiatalokra is, akik eredményes jövő előtt állnak.

- Fel tudtuk mérni, milyen az utánpótlásunk. 2012-ben a megye legjobb utánpótlás-nevelő egyesülete voltunk, hiszen 28 versenyzőnk szerepelt a korosztályos tabellán, ebből öt volt aranyjelvényes, tíz versenyzőnk volt ezüstjelvényes, illetve 13 bronzjelvényes. Mi megbecsüljük azokat is, akik még nem szereztek jelvényt - mondta a Kaposvári Sportközpont és Sportiskola vezetőedzője, ifj. Kovács László.

A Magyar Úszószövetség a 70-es, 80-as évek hagyományait újította fel, és a 12 év alatti kaposvári fiatalok az elért időeredmények alapján kaptak arany-, ezüst- vagy bronzjelvényes minősítést. Paluska Petra, Paluska Péter, Harsányi Dorottya, Harsányi Mátyás és Kardos Dániel egyaránt a legjobb minősítést vehette át Dér Tamás igazgatótól.

A 10 esztendős Kardos Dániel hat számban is megúszta az aranyjelvényt érő szintet.

- Igazából először még nem ment úgy, mint mostanában, aztán egyre jobban ment az évek folyamán, és egyszer csak idáig elértem - mondta Dani.

A vezetőedző szerint fontos, hogy elismerjék a gyerekek eredményeit: - Ez nagyon jó motiváció a gyerekek és a szülők számára is. s példaképek is fontosak az egyesületben, annak idején Nógrádi Ádám vagy Egly Dani volt Pataki Fanni példaképe, a maiaknak pedig ő a példaképük. Nagyon fontos a mai világban, főleg a sportban, hogy legyenek példaképek állítva a gyerekek elé. -

A Somogy megyei 12 év alatti úszógyerekek közül 75-en értek el valamilyen minősítési fokozatot. Kaposváron, a Kasi 28 versenyzője mellett az Adorján SE 18, a Kaposvári Úszó SE pedig 9 minősítést szerzett az elmúlt évben.

Címkék: kasi, kaposvár, úszás, érem, somogy, sport