A kaposvári klub vezetője, Muzsi Zsolt első alkalommal rendezett kerékpáros kiállítást, és az érdeklődők megismerkedhettek az idei modellekkel, valamint megismerhették az idei évre tervezett túrák programját is.

Ilyen még nem volt Kaposváron: első alkalommal rendezett kerékpáros kiállítást a ZsoTa Kerékpártúra Egyesület. A Corso Bevásárlóközpontban megtartott rendezvény elérte a célját.

- Célja a kerékpár kiállításnak, hogy a Kaposváron kilátogató vendégeknek bemutassuk a 2013-as modelleket, betekintést nyerhetnek a 2013-as kerékpártúrákba, a ZsoTa szervezésében, és számos kísérőprogram is van a kiállítás során - árulta el a ZsoTa Kerékpártúra Egyesület vezetője, Muzsi Zsolt.

Ezek közé tartozott az "egy perc és nyersz" elnevezésű vetélkedő is, amely valóban megmozgatta a vállalkozó kedvű próbálkozókat. A kiállításon azok is megtalálták számításukat, akik szívesen túráznak szabadidejükben.  

- Én nagyon szeretek biciklizni. Kijön a jó idő, kijön a tavasz, biztosan megyek majd. Azt nem tudtam, hogy ennyi új modell van Kaposváron, meg tudom nézni, hol tartanak, gyönyörű biciklik, az emberben felpezseg a vágy, hogy menjen biciklizni. Jó ötlet volt ez a kiállítás, egyben láthatja az ember, hol tart most a kerékpáros közösség, a kerékpáros kultúra - mondta Vajda Gábor.

A kiállítás látogatói tanácsokat kaphattak azzal kapcsolatban is, hogyan érdemes belevágni a bringázásba.

- Először tudni kell, mire szeretnénk használni a kerékpárt, ha zömmel aszfalton használnán, a mai nagyon népszerű fitnesz bringákra essen a választás, ha az erdei utakra megyünk, egy vastagabb kerekű mountain bike kerékpárral kell próbálkozni első alkalommal - mondta Muzsi Zsolt.

A sportbarátok reményei szerint a bemutatók és a tájékoztatók után hamarosan immár valóban útra kelhetnek egy-egy kerékpártúrára a város környékén. Innen kezdve már csak az időjáráson múlhat mindez.

Címkék: bicikli, kerékpár, szezon, bringa, sport