Az MLSZ somogyi igazgatósága jól döntött, hisz a találkozók többségét meg tudták rendezni. Jutában is pattogott a labda vasárnap, a házigazdák a Barcsot fogadták.

A lövőkedvvel nem volt probléma a Juta-Barcs megyei másodosztályú bajnokin, ám a nézők valamiért mégsem csodálkoztak azon, hogy az első félidőben nem született gól. Sokáig még az is kérdéses volt, hogy a nagy hó miatt megrendezik-e a vasárnapi mérkőzést, néhány pályamunkás és a kedvező széljárás azonban elgördített minden akadályt.

- Körbejártuk a pályát, megnéztünk mindent. A pálya alkalmas a mérkőzésre, nem a legjobb, de lehet rajt játszani - mondta a játékvezető, Konczlik Krisztián.

A jutaiak az őszi szezonban 3-0-ra nyertek Barcson, és ezúttal is győzelemre készültek.

- Az ottani mérkőzést tudom figyelembe venni, ahol egy masszív csapatot ismertem meg bennük. A második félidőben tudtuk a magunk javára fordítani a mérkőzést, de én úgy gondolom, hogy a mai is nagyon nehéz lesz - árulta el a Juta SE játékos-edzője, Tóth Norbert.

Az egykor szebb napokat látott barcsi egylet nagyon elszántnak tűnt a mérkőzés előtt: - Nehéz, küzdelmes mérkőzést várok elsősorban a talaj miatt, másodsorban pedig azért mert a Juta alapvetően jó csapat, mi pedig nem a legjobb felállású összeállításban tudtunk érkezni a mérkőzésre - mondta az FC Barcs játékos-edzője, Horváth Zoltán.

Egy-egy kiélezett találkozón a kapusoknak is döntő szerepe lehet, jól tudja ezt a jutaiak hálóőre is.

- A kapuban próbálok teljesíteni, kisebb-nagyobb sikerrel. A múlt héten kaptunk két gólt, mind a kettőben benne voltam, de voltak mellette bravúrok is, úgyhogy talán egy jó közepest sikerült összehoznom, a mai meccsen meg reméljük csak pozitívumok lesznek - mondta Kéri László.

Kéri kapus már a 3. percben óriásit védett, és a barcsi csatárok ezt követően sem tudtak túljárni az eszén.

Az első jutai helyzetből Tóth Norbert szerezhetett volna gólt, ám az ő lövése is egy kapusbravúr után pattant szögletre. A hazaiak a második félidőben még nagyobb nyomás alá helyezték az ellenfél kapuját, és ezúttal már a gólok sem maradtak el. Elsőként a fiatal Szira Márton volt eredményes, majd Tóth és Hornung is betalált. Három-nullás győzelmével a jutai csapat feljött az előkelő negyedik helyre a tabellán, míg a Barcs maradt a tizedik. A listavezető Somogysárd ezúttal Somogytarnócán nyert magabiztosan, a második helyezett Böhönye pedig izgalmas derbin verte a tapsonyiakat. A Kadarkút otthon hozta a kötelezőt, a Taszár viszont továbbra is vár az első tavaszi sikerére. Az előttünk álló hétvége a Barcs-Böhönye találkozóval indul szombaton, a többi összecsapást - köztük a Taszár-Juta rangadót is - vasárnap 15 órai kezdettel rendezik majd.  

Címkék: juta, foci, megye, labdarúgás, sport