A folytatásban immár a bajnok Szolnok is bekapcsolódik a küzdelmekbe, és a legjobb hat együttes tíz alkalommal lép pályára. A Kaposvári KK a Paks elleni hazai rangadóval kezdi meg szereplését szombaton 18 óra 30 perckor. A fiúk célja, hogy a rájátszásra megőrizzék előkelő helyezésüket a tabellán.

A KKK együttese a várakozáson felül teljesített az alapszakaszban, és 15 győzelemmel, valamint 7 vereséggel fejezte be a pontvadászat első felvonását. A fiúk ezzel magabiztosan jutottak be a felsőházba, és a folytatásban tíz nagy rangadó vár rájuk a legjobb csapatok ellen.

- Nagyon-nagyon kemény volt az alapszakasz, ha reálisan nézzük a dolgokat, elégedettek lehetünk a csapattal. Az év elején kitűzött vágyakat túlszárnyaltuk azzal, hogy 21-néhány mérkőzés után az ország legjobb négy csapata között vagyunk. Kipihent játékosokra és kevesebb sérültre van szükség a folytatásban - mondta a Kaposvári KK vezetőedzője, Fekete Ádám.

A kaposváriak nem kaptak túl sok időt a pihenésre, a hétvégén máris indul a középszakasz küzdelemsorozata. Az első ellenfél az a Paks lesz, amely az alapszakaszban kétszer is megverte a mieinket. Hazai pályán 103-102-re, az Atomvárosban pedig 101:80 arányban maradt alul a Fekete-sereg.

- Nagyon jó mérkőzést várok, remélem, az összes ilyen lesz. Hazai pályán nyerni szeretnénk, és szeretnénk most a közönséget is kielégíteni - árulta el Hendlein Roland.

A kaposváriak válogatott játékosa abban bízik, hogy sok jó meccset láthat majd a közönség az előttünk álló hetekben.

- Igazából csak a Szolnok tud újat mutatni, velük még nem játszottunk. A többi csapatot nem ismerjük, nem változott nagyon a keret, talán az Albába jött új légiós, de egyszerre csak három lehet a pályán. Most a legjobb csapatok küzdenek majd egymással, tíz mérkőzés. Nagyon nehéz lesz, de meg fogunk tenni mindent a sikerért - tette hozzá Hendlein Roland.

A Kaposvár-Paks rangadó szombaton 18 óra 30 perckor kezdődik a városi sportcsarnokban.

Címkék: paks, KKK, mérkőzés, kaposvár, sport