A társaság az első két bajnokiját azonban idegenben játssza, ami még tovább nehezíti a helyzetet.
Csak a talaj volt fagyos a siófoki labdarúgók délelőtti edzésein, a hangulatra nem lehetett panasz. A csapat anyagi okok miatt nem jutott el külföldi edzőtáborba, így hazai környezetben dolgozta végig az elmúlt két hónapot.


- Úgy tellett elsősorban, hogy alkalmazkodni kellett mindenhez. Mi nem tudtunk edzőtáborba menni, ettől függetlenül egy mérkőzés kivételével minden mérkőzést le tudtunk játszani, műfüves pályákon. Mindent el tudtunk végezni, hogy ez mit ér, a bajnokság el fogja dönteni -  mondja Horváth Károly ügyvezető-szakmai igazgató, a siófoki FGSZ-től.


A szakmai munka vezetője hozzátette: az egyik fő cél az volt, hogy az együttes védelme sokkal stabilabb legyen, mint az őszi szezonban. Az FGSZ Siófok 2 győzelemmel, 3 döntetlennel és 12 veerséggel várja a folytatást, eddig 15 gólt lőtt, és 36-ot kapott.


- Nagyon remélem, eredményekben máshogy alakul a tavaszi szezon, mint az őszi. Jó pár meccsen nem állt melletünk a szerencse, nem jött ki a lépés. A felkészülési mecseen összeállt a csapat, és kemény munkát végezve megpróbáljuk elérni a bennmaradást - tett hozzá Fodor Marcell, a siófoki FGSZ-től.
A somogyiak dolgát még tovább nehezíti, hogy a tavasz első két mérkőzését idegenben vívják meg. Ráadásul előbb Szombathelyen, majd Győrben lépnek pályára.
Horváth Károly szerint ezzel tulajdonképpen nem foglalkoznak, teljesen mindegy, kivel játszanak, mindenkivel kell játszani. Az első négy fordulóban négy pontra számít, aztán meglátják, a többiek hogy szerepelnek, és ez mire lehet elég.


Hozzátette: jelen helyzetükben minden lehetőséget meg kell ragadni a bennmaradás kiharcolására. Erre készültek, ez van minden játékosaik tudatában.
A siófoki keret minőségi játékosokkal erősödött, ide igazolt például az Angliát is megjárt Tímár Krisztián, valamint az újpesti Takács Zoltán és két ferencvárosi futballista is. A téli időszakban a magyar élcsapatok is alaposan bevásároltak.
- Hazaigazolnak a sztárjátékosok, ez biztos, hogy sok csaptat erőített. Siófokon is mindent megtettek azért, hogy erősítsenek a csapaton, remélem, sikerült - mondja Fodor Marcell.
A tavasz egyik legnagyobb érdeklődéssel várt rangadóját, a Kaposvár-Siófok derbit május első hétvégéjén rendezik. Addigra valószínűleg többet tudnak majd a bennmaradási esélyekről a Balaton partján.


Címkék: FGSZ, utolsó, helyen, labdarúgás, siófok, sport