A fővárosiak évente kétszer teszik át a székhelyüket Somogyba, és naponta nyolc órán át gyakorolnak. A Crystal fiataljai az rg-viadalok mellett a látványtánc és az esztétikus gimnasztika versenyein is szeretnék megállni a helyüket.

Az MTK ritmikus gimnasztika szakosztályának tagjai 2011 nyarán edzőtáboroztak először Kaposváron, és azóta is mindig szívesen térnek vissza ide.

- A kaposvári sportlétesítmény ideális arra, hogy a ritmikus gimnasztika edzéseket napi 8 órában, kétszer négy órában tudják a versenyzőink elsajátítani. Ezért választottuk Kaposvárt, egy évben ide jövünk kétszer, télen és nyáron. Csaknem ötven igazolt versenyzővel dolgozunk együtt a gyerekektől a felnőttekig. A szakosztályunk vezető utánpótlás klub, számos tanítványunk rendelkezik bajnoki címekkel, és végül, de nem utolsó sorban, válogatott tornászokkal is együtt dolgozunk. Juniorokkal és felnőtt váloagtott tornászokkal - mondta a MTK Budapest szakosztályvezetője, Lauber Zsófia.

A 12 esztendős Kis Alexandra pályafutása első Világkupa-versenyére készült fel a somogyi megyeszékhelyen.

- Hat és fél éves korom óta rg-zek, és a legbüszkébb, amire vagyok, hogy az országos bajnokságon első lettem - mondta az MTK Budapest játékosa, Kis Alexandra.

A két egyesület együttműködése a kaposváriak számára is hasznos.

- A klubnak olyan szempontból szerencsés, hogy a versenyeken ugyan egymás ellen versenyeznek, itt azonban egymással dolgoznak, barátságok alakulnak és nem ellenségként kezelik egymást, így dolgoznak a pályán és a szőnyegen is - mondta a Crystal SC Kaposvár elnöke, Fülöp Gyula.

A Crystal SC versenyzői a megszokott versenyekre készülnek ebben az időszakban, és a diákolimpián, a suliolimpián, valamint a meghívásos versenyeken is szeretnének jól teljesíteni. A ritmikus gimnasztika mellett is lesz még feladat bőven.

- A látványtáncon mindenki továbbjutott, így megint plusz munka lesz, úgy mint tavaly a lévai Eb-n, mindenki a dobogón végzett. Idén, ami különleges dolog volt, az az esztétikus gimnasztika világkupa. Erre is beneveztünk, és ez is plusz dolog, amit a lányok csinálnak. Ez is el fog indulni olyan szinten, hogy lesz Magyarországon belüli verseny is - tette hozzá Fülöp Gyula.

A remények szerint Békési Zsanett vezetőedző tanítványai ezután is legalább úgy szerepelnek majd, mint az elmúlt időszakban.

Címkék: ritmikus, gimnasztika, mtk, sport, somogy, kaposvár