Az „Év sportolója” választásnak szép hagyományai vannak Somogyban. A választás és a díjazás mai formáinak alapjai a ’80-as évek közepén alakultak ki, az idei rendezvény már a huszonhetedik a sorban. 1990 óta a Somogy Megyei Közgyűlés elnöke és a Somogyi Hírlap főszerkesztője a kiírója a nemes versengésnek. Az Év somogyi sportolói választás a felnőtt és az utánpótlás kategóriákban a már megszokott forgatókönyv szerint zajlott. A beérkezett jelöléseket a Somogy Megyei Sportszövetség elnökségének tagjaiból, valamint a Somogyi Hírlap és a Somogy Sportja hetilap képviselőjéből álló bizottság bírálta el. Négy egyéni és két csapat kategóriában dőltek el a helyezések, illetve különdíjat kapott a legjobb eredményt elérő, fogyatékkal élő sportoló és sportolónő.

sportgála


Az utánpótlás csapat kategóriában a Siófok KC-Galerius Fürdő utánpótlás leány kézilabdacsapata a második helyet érdemelte ki a Kaposvári Röplabda Akadémia ifjúsági magyar bajnok fiú röplabdázói mögött.  A díjat Fodor János, a Siófok KC ügyvezető igazgatója, Erdős Diána csapatkapitány és Zámbó Tibor edző vette át.

sportgála


A siófoki junior együttes a hazai és a nemzetközi mezőnyben is kiválóan helytállt az elmúlt évben. A nemzetközi Balaton Kupát, valamint az Unió Kupát és a Morva Kupát egyaránt megnyerte, a Cell Kupát pedig a harmadik helyen zárta. A lányok az Erima Gyermekbajnokság országos döntőjét a hetedik helyen fejezték be. A csapat az NB I-es ifjúsági bajnokság alapszakaszának végén harmadik lett, a rájátszás után pedig a negyedik helyet érdemelte ki. A siófokiak az NB I-es juniorbajnokság hatodik helyét szerezték meg, az új évadban pedig az előkelő második helyen állnak a tabellán.


A csapat tagjai: Schneider Éva, Biber Zita, Somogyi Nóra, Schmidt Nikolett, Csendes Szabina, Bozsovics Rita, Körösztös Barbara, Karsai Anna, Raffael Aranka, Pinczési Krisztina, Erdős Diána, Káldi Blanka, Mihályi Fanni, Réti Virág Erzsébet, Raffael Bianka, Tüske Eszter, Varga Nikolett, Polics Tímea, Blahó Renáta, Jakab Jozefina, Lázár Flóra, Burghardt Lukrécia, Varga Rita, Fehérvári Nikoletta, Gróf Réka, Pincz Bianka, Wernitzer Szintia, Laczkó Roxána, Csapó Kyra Vivien, Nagy Éva.

A felnőtt csapatok versengésében a Siófok KC a harmadik helyet szerezte mg. A díjat a csapat képviseletében a díjat Pitz András technikai vezető és Pintér Károly pályaedző vette át.  A csapat néhány éve még az NB II-es bajnokságban szerepelt, a 2011/2012-es évadban pedig sporttörténelmi eredményt ért el. Az élvonalbeli bajnokságban remek hajrával, a rájátszásban harcolta ki a bronzérmet, melynek köszönhetően elindulhatott az EHF Kupában, a Magyar Kupában pedig bejutott a négyes döntőbe, ahol negyedikként zárt.


A csapat tagjai: Ábrahám Szilvia, Bódi Bernadett, Bogdanovic Annamária, Bloj Teodora Adriana, Herr Anita, Herr Orsolya, Kiss Olivia,  Kovács Adrienn, Laczkó Roxána, Lajtos Nóra, Mikó Gréta, Mörtel Renáta, Németh Csilla, Szalai Babett, Szepesi Ivett, Takács Dóra, Varga Nikolett.

A Somogy Megyei Sportszövetség által alapított Év sportvezetõje díj 2013. évi díjazottja a Siófok Kézilabda Club Kft. ügyvezetõ igazgatója, Fodor János lett.


Fodor János nyolc éve dolgozik a siófoki női kézilabdáért, és negyedik éve teszi mindezt az NB I-es csapat mellett. Előbb támogatóként segítette a klubot, majd ügyvezető igazgatóként folytatta a munkát. Tevékeny részt vállalt abban, hogy a csapat somogyi sporttörténelmet írt 2012-ben: dobogós helyen végzett az élvonalban, és kiléphetett a nemzetközi porondra. A munka nem ért véget, erre az évre is van feladat bőven, és Siófokon már a hosszú távú elképzeléseket is megfogalmazták. Ennek egyik nagy lépéseként tegnap tartották meg az új kézilabdás munkacsarnok alapkőletételét.


Minden díjazottnak gratulálunk, és további sportsikereket kívánunk!


Címkék: elismerések, sportgála, Somogyi, siófoki, csapat