A Kaposvár-Pécs röplabdás párharc harmadik, és egyben utolsó mérkőzésén újra pályára lépett a Fino sérülésből felépült kapitánya. Geiger András rögtön kemény ütésekkel adta az ellenfél és a közönség tudtára, hogy az állapota száz százalékos. A vendégek csak 5:5-ig tartották a lépést a bajnoki címvédővel, a házigazda ezek után nemes egyszerűséggel állva hagyta ellenfelét. Juhász Péter 7:5-nél állt a nyitóhelyre, és egészen 19:5-ig tartott a nagy sorozata. A Demeter-tanítványok kiválóan összpontosítottak, és hamarosan kialakult a baranyai szempontból nem túl hízelgő, 25-7-es végeredmény.

A térfélcsere után már jobban teljesített a PTE-PEAC legénysége, így sokáig mindössze két-három pont volt a hazaiak előnye. A második technikai szünet után  aztán robbantott a Fino: ismét hatásosak voltak a nyitások, középen pedig Kovács Zoltán jeleskedett, aki termete mellett vízfakasztó ütéseivel és nagy blokkjaival is kitűnt a mezőnyből. A hajrában már egészen szép dolgokat produkáltak a pályán a kaposváriak.

A harmadik játékrészben sem változott a helyzet: a lelkes és jól küzdő pécsiek egy ideig még tartották a lépést a somogyiakkal, aztán behozhatatlan hátrányba kerültek. A fáradó vendégcsapatban a végén mindenki játéklehetőséget kapott, a kaposváriak pedig bebiztosították 25-12-es sikerüket.

A Fino a folytatásban a Magyar Kupa jövő heti, gödöllői négyesdöntőjére készül majd, ezután pedig jöhet a bajnoki elődöntő, a Dunaferr ellen.

Címkék: FINO, kupa, döntő, Pécs, bajnokság, röplabda, Kaposvár, sport