Remek mezőny gyűlt össze Taszáron a tizenhatodik alkalommal megrendezett Kacsógép Kupa amatőr asztalitenisz bajnokságra. A tornán ezúttal a Balaton-parti és a dombóvári indulók érték el a legjobb eredményeket.

Izgalmas mérkőzéseket hozott a Kaposmenti–Zselici Sportszervezői Körzet által rendezett Kacsógép Kupa Taszáron. Az előzetesen megyei versenynek meghirdetett tornára Tolnából is érkeztek pingpongozók.

- Jöttek Tolna megyéből is, tehát Pincehelyről itt vannak, Dombóvárról itt vannak, azért ez egy nagyon jó alapozó versenynek tudható be az asztalitenisz sportágban. Összesen 32 versenyző érkezett. Megy az öt szám sorba, a párosok, majd a végén jönnek az egyéniek. A legnagyobb név, aki minden tornán itt volt egyedül van már csak, az Attila - mondta Bóna Károly főszervező.

- Az igazság az, hogy én valamikor NB I-ben, NB II-ben játszottam, viszont évtizedek óta nem edzek. Mozgok, focizok, meg mindenféle mást csinálok, de pingpongban nem, és a bajnokság véget ért december elején, tehát most tulajdonképpen két hónapja nem volt ütő a kezemben, ezért biztosra nem lehet menni. Nagyon erős a mezőny, ritka erős, tehát nem mernék jósolni, de szeretnék valahol az elején végezni - árulta el Lomnici Attila.

Lomnici Attila férfi egyesben és párosban is odaért a dobogóra. Nagy csatában a harmadik helyet szerezte meg mindkét versenyszámban. Férfi egyesben huszonnyolc induló között a dombóvári Papp Endre hódította el az első helyet, párosban pedig a siófoki Bartha Béla-Balogh Arnold kettős diadalmaskodott. A taszári versenyen természetesen a gyengébbik nem képviselői is kipróbálták tudásukat.  

Az asztalitenisz nekem igazából két éve a nagy szerelmem. Talán azért mert fizikailag is, és testileg, lelkileg kiélheti magát az ember.

Lipót Krisztina három számban is elindult: női párosban második, egyéniben és vegyes párosban pedig harmadik helyezést ért el. Női egyéniben a szintén balatonszárszói Herczegné Harcsa Erzsébet végzett az élen. Herczegné ezen kívül még kétszer is felállhatott a dobogó tetejére. Női párosban a somogyjádi Györki Tündével, vegyes párosban pedig Békés Andrással az oldalán nyert aranyérmet. A nagy múltú taszári torna szervezői ígérik, hogy a Kacsógép Kupát jövőre is megrendezik, sőt szeretnék, ha megmérettetés a jubileumi huszadik alkalmat is megérné.

Címkék: asztali, pong, ping, tenisz, somogy, sport