Minden szezonra jut izgalom a Balaton partján. Amíg a 2011/2012-s évadban a bronzéremért küzdött a végsőkig a társaság, addig napjainkban a bennmaradás a tét. A Fehérvár KC elleni szomszédvári rangadó emiatt is igen fontos volt a siófokiak számára.

A találkozó elején még felváltva estek a gólok, ezután azonban a tabella hetedik helyén álló vendégek vették át az irányítást, és a kilencedik percben már három góllal jártak előrébb. Öt perccel később pedig már 5-9 állt az eredményjelző táblán. Siti Eszter kiállítása és Bogdanovics Annamária büntetőből szerzett találatai után úgy tűnt, talán szoros lesz a mérkőzés, az emberhátrányban szerzett Emberovics-gól aztán lehűtötte a kedélyeket. A folytatásban Tilinger és Triscsuk is beköszönt a balatoni kapuba, így már öttel mentek a fehérváriak. Ezt meg is tartották volna a szünetig, ám Bogdanovics sikeres hétméterese után 12-16-os állásnál mehetett pihenőre a házigazda.

A fordulás után hat és fél percig nem született siófoki gól, a csendet Léránt Vivien törte meg, majd Bogdanovics is betalált. A somogyiak egészen 16-19-ig zárkóztak, ekkor azonban jött az újabb rövidzárlat, és egymás után öt gólt szerzett a Fehérvár. 16-24-ről már nehéz volt talpra állni, a Siófok azonban nem adta fel, és három gólra feljőtt.

Ennél többre azonban már nem futotta. A vendégek 28:25 arányban bizonyultak jobbnak.

A hazai csapatban Bogdanovics 8, Erdősi pedig 6 gólig jutott, a túloldalon Horváth 8, Triscsuk 7 gólt szerzett.

Kiss Szilárd együttese az alapszakasz hajrájában a bennmaradásért küzd tovább. A lányok legközelebb február 23-án lépnek pályára a Békéscsaba otthonában.

Címkék: , bennmaradás, kézilabda, Balaton, sport, Siófok